Καθώς ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη επίσημη επιλογή του για το χρίσμα, πραγματοποιεί πολιτικό άνοιγμα προς το συνυποψήφιο της Χίλαρι Κλίντον, Μπέρνι Σάντερς...



Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται καθώς ο Μπέρνι Σάντερς έχει πλέον περιορισμένες πιθανότητες να επιλεγεί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ ο ίδιος, επιμένει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του μέχρι τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, το καλοκαίρι.

Ο Τραμπ κάλεσε τον Σάντερς να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην περίπτωση που δεν επιλεγεί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ δήλωσε ότι “θα δανειστεί” σημεία των προεκλογικών ομιλιών του Σάντερς στα οποία ασκεί κριτική στη Χίλαρι Κλίντον, στο ενδεχόμενο μιας προεκλογικής αναμέτρησης με την πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, στον ορίζοντα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

“Έχει πει αρνητικά πράγματα για την Κλίντον, τα οποία είναι απίστευτα. Είναι όμως αληθινά,” τόνισε ο Τραμπ μετά την επικράτησή του στους προκριματικούς που πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Τρίτη, σε πέντε βορειοανατολικές πολιτείες.

Το προεκλογικό πολιτικό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, εντοπίζεται πλέον στον προκριματικό κύκλο που θα πραγματοποιηθεί στην Ιντιάνα, την ερχόμενη Τρίτη, ιδιαίτερα για τις πολιτικές εξελίξεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με έμφαση στη διαμόρφωση των συνθηκών πολιτικής δυναμικής για το κεντρικό συνέδριο του κόμματος.
 
Top