Ο όμιλος China Everbright, μια χρηματοοικονομική εταιρία με κρατική στήριξη, εξαγόρασε το διεθνές αεροδρόμιο της Αλβανίας σε συνεργασία με επενδυτική εταιρία του Χονγκ Κονγκ, σε μια ακόμα συμφωνία που αποτυπώνει τις φιλοδοξίες της Κίνας στο...




να ανοικοδομήσει τους εμπορικούς δεσμούς του Δρόμου του Μεταξιού με την Ευρώπη και την Ασία.

Το Πεκίνο εκτιμά ότι η πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» θα προσθέσει 2,5 τρισ. δολάρια στο κινεζικό εμπόριο σε βάθος 10ετίας και οι κινεζικές εταιρίες ολοένα και περισσότερο επιδεικνύουν τη στήριξή τους με επιθετικές επενδύσεις σε υπερπόντια έργα υποδομών.
Η China Everbright Ltd, μονάδα του ομίλου, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την εταιρία ανάπτυξης και λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου των Τιράνων, με την παραχώρηση να διαρκεί έως το 2025.

Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο αυξήθηκε στα 2 εκατ. το 2015 από 600.000 πριν από μια δεκαετία, με το αεροδρόμιο των Τιράνων να αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Ευρώπης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η παραχώρηση μπορεί να παραταθεί για δύο χρόνια εάν δοθεί η έγκριση της αλβανικής κυβέρνησης. Η συμφωνία, οι όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί, θα ολοκληρωθεί μέσω συνεργασίας με την Friedmann Pacific Asset Management, η οποία ειδικεύεται σε έργα που σχετίζονται με την αεροπλοΐα και τα αεροδρόμια.
 
Top