Περισσότερα από 7.000 εκλογικά κέντρα άνοιξαν τις πόρτες τους την Τετάρτη το πρωί στη Συρία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Περί τους 3.500 υποψήφιους διεκδικούν τις 250 έδρες του κοινοβουλίου μεταφέρει η Συριακή Επιτροπή της εκλογικής εκστρατείας.Κάποια εκλογικά κέντρα όπως στο Χαλέπι δεν απέχουν παρά μόλις 500 m από τη γραμμή του μετώπου.Η αστυνομία και ο στρατός αλλά και λαικές πολιτοφυλακές έχουν αναλάβει την φύλαξη και την ασφάλεια των εκλογικών κέντρων.

To εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και το προεδρικό ζεύγος στο εκλογικό κέντρο της Βιβλιοθήκης στη Δαμασκό.Ο πρέοδρος Άσαντ ήταν πολύ ευδιάθετος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.Eξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο ο πρόεδρος της Συρίας al-Assad δήλωσε ότι ο συριακός λαός διεξάγει έναν πόλεμο εδώ και 5 χρόνια που κόστισε τη ζωή σε πολλούς αθώους και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της υποδομής αλλά αυτός ο πόλεμος τόνισε απέτυχε να πραγματοποιήσει τον αντικειμενικό του σκοπό να καταστρέψει την ουσιαστική δομή της Συρίας δηλ. την κοινωνική της δομή και την εθνική της ταυτότητα.


Οι βουλευτικές δεν διεξάγονται στις επαρχίες Idlib και Raqqa, που είναι κατεχόμενες από Daech και al-Nosra.Πριν ρίξει τη ψήφο του στην κάλπη κάθε ψηφοφόρος αφήνει το δακτυλικό του αποτύπωμα κάτι που διασφαλίζει να μην υπάρζουν διπλοψηφίσαντες.Εκτός των άλλων παρατηρητές πολλών υποψηφίαων και τοπικών δημόσιων οργανισμών είναι παρόντες στο εκλογικό κέντρο.Σύμφωνα με το Σύνταγμα που υιοθετήθηκε στις 26 Φλεβάρη 2012 μετά από δημοψήφισμα οι εκλογές οι βουλευτικές είναι πολυκομματικές.Το κοινοβούλιο απαρτίζεται από 250 βουλευτές που εκλέχθηκαν για μια τετραετή θητεία μετά από μυστική ψηφοφορία. .

Οι βουλευτικές διαδραματίζονται στο πλαίσιο της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου.sputnik sana



Σήμερα εκλέγεται η νόμιμη συριακή αντιπολίτευση.Οι ομάδες της διασποράς που συνεδριάζουν εκ κρυπτω και παραβύστω στα λουξ ξενοδοχεία της Σαουδικής Αραβίας και της Κωνσταντινούπολης προβαίνουν σε αντιποίηση αρχής σφετεριζόμενοι ένα τίτλο μια ιδιότητα που είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε λαό ν΄ άποδώσει μ΄εκλογές και μόνο μ΄εκλογές σ΄ ένα ή περισσότερους πολιτικούς σχηματισμούς.

dimpenews

Πηγή
 
Top