Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η ιστορική μνήμη δεν αρχειοθετείται!
Η επιχείρηση του αεροδρομίου Λυντ...

52 χρόνια από την αναχώρηση των Φενταγίν του Ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού...
42 χρόνια, από τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων στην παλαιστινιακή ιστορία...
Σχετικό: Γυναίκες όμηροι; Είστε Υποκριτές!

Θυμηθείτε τη Σφαγή στο Ντέιρ Γιασίν. Θυμηθείτε τους ήρωές μας. Γιατί σήμερα με τη Γενοκτονία στη Γάζα, αυτή είναι η κληρονομιά του Ντέιρ Γιασίν και η κληρονομιά όλων των Ελεύθερων του κόσμου!

Πριν 42 χρόνια, οι μαχητές της Αντίστασης συνέλαβαν οκτώ σιωνιστές στρατιώτες, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων στην παλαιστινιακή ιστορία.
Ένα μήνα αφότου οι σιωνιστές αποφάσισαν να πατήσουν το πόδι τους στον Λίβανο, οι Παλαιστίνιοι μαχητές ορκίστηκαν εκδίκηση. Στα βουνά Bhamdoun, στο νότιο Λίβανο, τέσσερις μαχητές της Φατάχ παρακολουθούσαν τις κινήσεις των σιωνιστών στρατιωτών.
Η επιχείρηση ήταν αστραπιαία. Έστησαν ενέδρα στους σιωνιστές στρατιώτες και χωρίς να ρίξουν ούτε μια σφαίρα, οκτώ στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν.
Οι μαχητές της Φατάχ, με τη βοήθεια των μαχητών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (PFLP-GC) απομακρύνθηκαν. Έξι αιχμάλωτοι παρέμειναν στη Φατάχ και δύο στο Λαϊκό Μέτωπο.
Η Φατάχ υπέβαλε μια σειρά από αιτήματα ανταλλαγής κρατουμένων, που αρχικά απορρίφθηκαν από τους σιωνιστές. Η κατάσταση άλλαξε όταν η υγεία των σιωνιστών κρατουμένων επιδεινώθηκε και αποκαλύφθηκε ότι το Λαϊκό Μέτωπο (PFLP-GC) είχε έναν επιπλέον κρατούμενο.
Τον Νοέμβρη του 1983, οι σιωνιστές συμφώνησαν στις απαιτήσεις ανταλλαγής κρατουμένων και οι 4.600 κρατούμενοι στο Λίβανο αφέθηκαν ελεύθεροι, 65 κρατούμενοι στις "ισραηλινές" φυλακές αφέθηκαν ελεύθεροι (συμπεριλαμβανομένων 52 με ισόβια).
Τρία χρόνια αργότερα, το Λαϊκό Μέτωπο αντάλλαξε τους τρεις αιχμαλώτους του με 1.150 Παλαιστίνιους κρατούμενους, σε μια συμφωνία με επικεφαλής τον Αχμέντ Τζιμπρίλ ( Αποχαιρετισμός στον Καπετάνιο Αχμέντ Τζιμπρίλ...), τον ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (PFLP-GC).
Αυτή η συμφωνία ανταλλαγής οδήγησε στην ελευθερία του Αχμέντ Γιασίν, του ηγέτη της Χαμάς ( Είμαστε στο πλευρό και της Χαμάς!), του Γενικού Γραμματέα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και του μαχητή της Αντίστασης Κόζο Οκαμότο (
Ποια Διεθνιστική Αλληλεγγύη; Όταν ο Nasrallah τιμούσε τον Okamoto...)!*

* Ήταν 30 Μάη του 1972, όταν τρεις Γιαπωνέζοι του Κόκκινου Στρατού (Kozo Okamoto, Tsuyoshi Okudaira και Yasuyuki Yasuda) έφθασαν με πτήση της Air France από το Παρίσι στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Lod (αρχαία ελληνική αποικία Λύδδα και τη Βυζαντινή περίοδο Γεωργιούπολη, σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Τελ Αβίβ), και μέσα από τις θήκες των βιολιών τους ανέσυραν τα τσεχοσλοβάκικα Vz-58... (αναλυτικά η επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης: H άγνωστη πολιτική κρατούμενη ως "βασίλισσα της τρομοκρατίας").

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε την ατιμώρητη σιωνιστική σφαγή της 9 Απρίλη 1948!
Για την ιστορία... ο "Γιαπωνέζικος Κόκκινος Στρατός" πραγματοποίησε την επιχείρηση "Operazione Deir Yassin" (Μάης 1972), ως εκδίκηση για τη μεγάλη κι ατιμώρητη σιωνιστική σφαγή: "Ατσάλινη Πεταλούδα", η "βασίλισσα της τρομοκρατίας" για τους "πολιτισμένους" της δύσης "Αυτοκράτειρα της τρομοκρατίας"

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top