Δεν κρατήθηκε ο υπουργός Υγείας και ξέσπασε εναντίον υγειονομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες στο ΕΣΥ και την υποστελέχωση στις δημόσιες δομές Υγείας. Στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να εξοργίσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Από βήματος μίλησε για «κάφριλίκια»,  για "κάφρους" και άλλα κοσμητικά επίθετα δικαιολογώντας την πολιτική του υπουργείου: «Στην Μυτιλήνη είναι μικρότερες οι αναμονές των ασθενών».

Εκνευρισμένος από την παρουσία διαδηλωτών αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν υποστηρίζοντας ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν. Σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, ζήτησε να στείλουν κάποιον να τον αντικρούσει, ωστόσο, οι αστυνομικοί εμπόδιζαν όποιον ήθελε να πλησιάσει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε απτόητος τις δηλώσεις του.

Με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο και κρεσέντο αλαζονείας για τους σταυρούς που πήρε στις τελευταίες εκλογές αντιμετώπισε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν σήμερα στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Εργαζόμενοι των δημόσιων δομών υγείας της Λέσβου και μέλη του Εργατικού Κέντρου φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του ΕΣΥ, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, και εκνεύρισαν έντονα τον υπουργό επειδή φώναζαν «ουουου».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και απάντησε με προκλητικό τρόπο. «Δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς. Μπορείτε να φωνάζετε σε εμάς όσο θέλετε, αλλά όταν οι ιερείς λένε τις ευχές τους δεν μπορείτε να λέτε "ου". Είναι βλάσφημο και Μεγάλη Τρίτη. Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Φωνή στην ελληνική δημοκρατία δεν έχετε μόνο εσείς, φωνή έχουμε και εμείς. Και δεν είστε μόνο εσείς εκλεγμένοι, είμαι και εγώ που έχω πάρει μόνος μου 68.000 σταυρούς» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, πολύ ευχαρίστως, είναι ευπρόσδεκτος. Διαλέξτε έναν και ελάτε εδώ, δίνω το βήμα να πείτε τα αιτήματά σας. Δεν θέλετε να 'ρθείτε γιατί έχετε μόνο να λέτε κραυγές και καμιά πρόταση για κανένα θέμα» είπε στη συνέχεια. Και πρόσθεσε: «Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγμα; στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ, και δεν ντρέπεστε. Εάν νομίζετε, δε, ότι σας φοβόμαστε κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, μία χούφτα είστε και δεν εκπροσωπείτε κανέναν στην Ελλάδα». «Στην Ελλάδα έχουμε εκλογές, ψηφίζει ο λαός και ο λαός κυβερνά, όχι εσείς».

Στην πρόκληση Γεωργιάδη απάντησε η γνωστή γιατρός και στέλεχος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ζήνα Κακναβάτου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί», μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι όπως είπε ο υπουργός αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Άδωνης Γεωργιάδης έκανε και ανάρτηση στο Twitter για τα όσα έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη, ενώ μετέδιδε Live νωρίτερα την εκδήλωση. Μεταξύ άλλων στην δήλωσή του αναφέρει: «Αισθανθηκα ντροπή για αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν τον ελάχιστο σεβασμό να δείξουν στα θρησκευτικά συναισθήματα όλων ημών των υπολοίπων. Όταν πήρα τον λόγο, και εν μέσω των ύβρεών τους, στηλίτευσα αυτή την βάρβαρη συμπεριφορά και τους κάλεσα εάν είχαν κάτι να πουν να στείλουν έναν εκπροσωπό τους να μιλήσει στο μικρόφωνο. Τελικά αφού διαφωνούσαν ποιον να στείλουν, ήρθε και μίλησε μία υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία και μας είπε για τις ελλείψεις του προσωπικού στο ΕΚΑΒ (δεν γνώριζαν καν ότι χθες προκηρύξαμε 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ). Μετά από αυτά έφυγαν και το προσωπικό του ΕΚΑΒ μας υποδέχθηκε, μας ευχαρίστησε που λύσαμε το πρόβλημα τους και μας ζήτησαν και συγγνώμη για όσα είχαν προηγηθεί λες και έφταιγαν αυτοί. Πρέπει κάποτε όλοι αυτοί οι αριστεροί να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνον αυτοί δικαιώματα στην Χώρα, ούτε το αποκλειστικό δικαίωμα εκπροσώπησης του λαού».

Δείτε το βίντεο
 
Top