Απόλυτα βέβαιος ότι το κόμμα του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα υπερβεί κατά πολύ το 3% και αισιόδοξος ότι οι «Δημοκράτες» θα καταστούν το έκτο πολιτικό κόμμα και θα είναι η βάση της εναλλακτικής απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει ο πρόεδρος των «Δημοκρατών», Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη που έδωσε, προσδιόρισε το κόμμα του στον πολιτικό χώρο του Κέντρου, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, να απευθύνει «προσκλητήριο για την δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του Κέντρου, χωρίς προϋποθέσεις για το ποιος θα ηγηθεί στην πορεία».
Προμετωπίδα του κόμματός του, όπως είπε, θεωρεί «τη σοβαρότητα, τη μετριοπάθεια, την κοινή λογική και την περιθωριοποίηση των διχαστών και των επαγγελματιών αρνητών».

Υποστήριξε ακόμα, ότι και οι τρεις πολιτικοί χώροι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «βρίσκονται σε παρακμή, η Δεξιά δεν είναι Δεξιά, η σοσιαλδημοκρατία καταρρέει και η Αριστερά ως πολιτικό καταφύγιο, δεν υπάρχει και η ψήφος σε αυτήν είναι χαμένη».
Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών, τόνισε ότι «είναι οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να ζουν πια με τα οικονομικά που ζουν οι πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα υπηρετήσει την Εθνική Ελλάδος με τους 21 Έλληνες και τους 6 Κύπριους ευρωβουλευτές.

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε για τους πολιτικούς που επιλέγουν την προβολή του life style τους μέσω των social media κάνοντας λόγο για «υποκατάσταση της πολιτικής με χυδαίο τρόπο».
«Θα σε βλέπουνε και όσο και αν επιχειρείς να αποδομείσαι ή να παρουσιαστείς "μορφονιός", ναι, δεν θα πάρει ο πολίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε δε, ότι για πρόεδρο της Κομισιόν θα στηρίξει, αν θέσει υποψηφιότητα, «Ντράγκι και πάλι Ντράγκι».
«Προμετωπίδα μας είναι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η μετριοπάθεια και η κοινή λογική, που δυστυχώς στη πολιτική σήμερα κατέστη απαραίτητη.

Νιώθουμε ως αποστολή μας, να ενώσουμε, να περιθωριοποιήσουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, με τα πολιτικά επιχειρήματα και την πειθώ μας, τους διχαστές, τους επαγγελματίες αρνητές, αυτούς που έκαναν πάντα κακό στην Ελλάδα και συνεχίζουν να κάνουν.
Βιώνουμε το μοναδικό φαινόμενο στην σύγχρονη Ελλάδα, να έχουμε κυβέρνηση αλλά να μην έχουμε αντιπολίτευση.
Χρειαζόμαστε λοιπόν μια νέα αρχή. Να αφήσουμε πίσω τα διχαστικά διλήμματα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε:
«Είμαστε το πολιτικό Κέντρο. Η Αριστερά και η Δεξιά δεν μπορούν να δώσουν τις λύσεις που χρειάζονται σήμερα οι πολίτες και η πατρίδα. Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε πάλι από το Κέντρο, την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ιστορικά συνδέθηκε με όλα τα μεγάλα επιτεύγματα της Ελλάδας μας».

Τονίζοντας γιατί οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν τους «Δημοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά:
- Γιατί η δεξιά έχει χάσει πια τις αξίες της. Δεν είναι πια η παράταξη του στρατηγού Ντε Γκολ, ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Δεξιά δεν είναι πια Δεξιά.
-Γιατί οι σοσιαλιστές καταρρέουν και η σύγχρονη σοσιαλιστική παράταξη, όπου κυβερνά την καταπίνει η κυβέρνηση στην οποία βρίσκεται το κυβερνητικό καθηκοντολόγιο, η καθημερινότητα.
-Γιατί δεν υπάρχει Αριστερά η οποία θα μπορούσε να είναι ένα πολιτικό καταφύγιο. Η ψήφος για αριστερά κόμματα στην Ευρώπη είναι μία χαμένη ψήφος. Μία πρωτοβουλία πήρε στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτή ήταν η απόπειρα και ο αγώνας της να καταδικάσει την Ελλάδα».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «και οι τρεις πολιτικοί χώροι βρίσκονται σε παρακμή», τονίζοντας ότι «με την πολιτική τους έχουν βοηθήσει να ανεβαίνουν οι ακραίοι σε όλη την Ευρώπη, να ανεβαίνουν οι σύγχρονοι φασίστες, που είναι οι τραμπούκοι, οι ρατσιστές, οι μισαλλόδοξοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό που αφήνουν».
«Εμείς είμαστε το Κέντρο, είμαστε αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται, είμαστε το κόμμα που ήρθε να καλύψει ένα άδειο πολιτικό χώρο.
Ήρθαμε λοιπόν για να ενώσουμε, να υπηρετήσουμε την κοινή λογική για να ταιριάξουμε τον πατριωτισμό με τις μεταρρυθμίσεις, για να αντιπολιτευτούμε την κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς όμως να γλιστράμε στην επαγγελματική άρνηση των πάντων. Λέμε όχι στους επαγγελματίες αρνητές, όμως δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μας στους σύγχρονους φασίστες. Ο πατριωτισμός πρέπει να μείνει σε ασφαλή χέρια, σε δημοκρατικά χέρια και μόνο το Κέντρο μπορεί να δώσει τη μάχη εναντίον του σύγχρονου φασισμού», είπε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Λοβέρδος στο θέμα της ακρίβειας, υποστηρίζοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος της παράγεται από τις λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
«Είναι παράδοξο, αλλά είναι μητσοτακικό επίτευγμα να έχουμε την τρίτη ακριβότερη τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα και στην ένατη ακριβότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κρύβει και να το ωραιοποιεί. Πήρε 23 μέτρα κατά της ακρίβειας και έχασε παταγωδώς, δεν απέδωσαν σε τίποτα», ανέφερε.
Όπως είπε, η πρόταση των «Δημοκρατών» για την οικονομία είναι «το χτύπημα των καρτέλ, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί, και η αύξηση των ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία πρέπει να ενισχυθεί για να κάνει σωστά τη δουλειά της».
«Είναι δυνατόν με τέτοια ακρίβεια, με τον πολίτη να πλήττεται και το 80% να δηλώνει ότι έχει πρόβλημα με την ακρίβεια, να είναι η ΝΔ πρώτη σε επίπεδο προτίμησης και όταν δημοσκοπείται για καταλληλότητα ο αρχηγός της να παίρνει 40% και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πάνω από το 10%; Εμείς θέλουμε να αντιπολιτευτούμε και να αποτελέσουμε κυβερνητική λύση. Ήρθαμε για να κυβερνήσουμε. Ο κ. Μητσοτάκης κυριαρχεί ελλείψει αντιπάλου», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία στις ευρωεκλογές για το κόμμα των «Δημοκρατών», ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι για τους ίδιους δεν υπάρχει η λέξη αποτυχία.
«Οι Έλληνες πολίτες έχουν πειστεί ότι θα περάσουμε κατά πολύ το 3%. Ο στόχος όμως είναι να υπερβούμε κατά πολύ το 3%, έτσι ώστε να καταστούμε το έκτο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Έχουμε μεγάλες προσδοκίες και στόχους μετά την 9η Ιουνίου. Πρώτα από όλα να κάνουμε ένα προσκλητήριο για την δημιουργία της μεγάλης παράταξης του Κέντρου, χωρίς προϋποθέσεις, μια ανοιχτή διαδικασία, θα δούμε ποιος θα ηγηθεί στην πορεία, χωρίς όμως να περιλαμβάνει το προσκλητήριο τους τοξικούς, αυτούς που μιλάνε με δηλητήριο στη γλώσσα και αυτούς που φρόντισαν να διχάσουν την Ελλάδα και συνεχίζουν, χωρίς ευτυχώς να έχουν αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ποια υποψηφιότητα θα στηρίξει το κόμμα του στα Ευρωπαϊκά Όργανα για πρόεδρο της Κομισιόν, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Εμείς θα υποστηρίξουμε μέσα στην Ευρώπη τις διαδικασίες, εργαζόμενοι μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν. Θα προσπαθήσουμε να συντονιστούμε. Η θέση μας όμως είναι Ντράγκι και πάλι Ντράγκι. Είναι μια περίπτωση που απέδειξε, ό,τι και να είναι, ότι είναι ηγέτης και μπορεί να βοηθήσει και αγαπά και την Ελλάδα».

«Κυριαρχεί το life style στον τρόπο που οι πολιτικοί προσεγγίζουν τον ψηφοφόρο, σχεδόν μονοπωλιακά. Την υιοθετείτε τη στάση αυτή;» ρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.
«Άμα ακούω ένα ανέκδοτο γελάω. Αλλά αυτό που γίνεται, είναι γελοιότητα, δεν είναι χιούμορ. Είναι η υποκατάσταση της πολιτικής με χυδαίο τρόπο. Λέμε ναι στα social media προφανώς και προσπαθούμε και εμείς να αρθρώσουμε λόγο και από εκεί, και καταλαβαίνουμε και τους άλλους που θέλουν να κάνουν μια πλακίτσα. Αλλά η πολιτική δεν γίνεται με τα κόλπα και τα ανέκδοτα. Όσοι θέλουν να κάνουν πολιτική με τα ανέκδοτα να πάνε να γίνουν ηθοποιοί στην επιθεώρηση, να γελάμε και εμείς από κάτω όταν τους βλέπουμε. Θεωρώ ότι αυτό το καλαμπούρι πρέπει να σταματήσει. Και να ξέρουν οι πολιτικοί αρχηγοί που το κάνουν αυτό, ότι μπορεί το 2023 κάποιοι να ψήφισαν από τους νέους, εξαιτίας της παρουσίας τους στα social media, τώρα πια δεν περνάει. Τώρα θα σε βλέπουνε αλλά δεν θα σε επιδοκιμάζουν. Θα σε βλέπουνε και όσο και αν επιχειρείς να αποδομείσαι ή να παρουσιαστείς "μορφονιός", ναι, δεν θα πάρει ο πολίτης», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
 
Top