Μπίζνες με τον φίλο του Ερντογάν
Ο μιντιακός όμιλος Ατζούν, του Τούρκου μεγιστάνα και προσωπικού φίλου του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, που μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ποτέ ο χρόνος δεν είναι τυχαίος) κατέθεσε την πρότασή του για την εξαγορά του 49% του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Και μπορεί να είναι γνωστή η σχέση των δυο πλευρών με την συμμετοχή εδώ και πολύ καιρό του κ. Ατζούν σε μια σειρά από τηλεπαιχνίδια, αλλά το γεγονός πως τώρα θέλει να αποκτήσει ένα μεγάλο πραγματικά πακέτο μετοχών του σταθμού κάπου έρχεται να μας ξεπεράσει. Και καθώς, όπως σας έχουμε ξαναπεί, το ποδόσφαιρο και τα μίντια είναι πολιτική, επιθυμεί ο κ. Ατζούν Ιλιτζαλί, με τις ευλογίες φυσικά του Ερντογάν, να εξαγοράσει και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός «πακέτο» με τον τηλεοπτικό σταθμό του κ. Αλαφούζου.

Μετά από μια ακόμη αποτυχημένη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την παρουσία ενός Τούρκου προπονητή στις τάξεις της, η πράσινη ΠΑΕ είδε το όνειρο της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος να σβήνει σκορπίζοντας στους οπαδούς της το αίσθημα της απογοήτευσης. Και με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου φτάνουμε ένας Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας να φλερτάρει με την απόκτηση του Παναθηναϊκού.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, ενημερωμένοι για τις προθέσεις του κ. Ατζούν Ιλιτζαλί είναι τόσο ο κ. Γεραπετρίτης, όσο και ο κ. Σκέρτσος και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που όλα δείχνουν πως, έχοντας στα χέρια τους τις σχετικές προτάσεις του Τούρκου επιχειρηματία, διάκεινται ευμενώς ως προς την ολοκλήρωση αυτής της ιστορίας.

Για την ώρα φυσικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει δώσει, όπως μαθαίνουμε, την απάντηση του προς την άλλη πλευρά, ίσως γιατί από την μια να επιθυμεί να απαντήσει μετά τη λήξη τη τηλεοπτικής σεζόν και από την άλλη, για να συνδιαλλαγεί και να συναποφασίσει με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόταση του Ατζούν
Στο πακέτο της προσφοράς του Τούρκου επιχειρηματία βρίσκεται, όπως μαθαίνουμε, η απόκτηση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του μάνατζμεντ της ομάδας και σε ό,τι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η πρόταση είναι για το 49% των μετοχών και για τον πλήρη έλεγχο του ψυχαγωγικού του προγράμματος.
Όπως φαίνεται και εδώ οι πολιτικές και επιχειρηματικές μπίζνες καλά κρατούν στις δυο πλευρές του Αιγαίου και με τις ευλογίες του Μαξίμου η γείτονα χώρα επιχειρεί να βάλει πόδι τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και στο ελληνικό μιντιακό σύστημα και την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, έστω και μέσω του ψυχαγωγικού προγράμματος ως πρώτο βήμα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, αγαπητοί μας -και ευφυείς- αναγνώστες, το deal με τον Ατζούν Ιλιτζαλί, περνάει ουσιαστικά μέσα από τον δίαυλο του Μεγάρου Μαξίμου!
Αλέξανδρος Κοντοπάνος
 
Top