Μπάτε, σκύλοι, αλέστε... Πάρτε ό,τι θέλετε... Αυτό είναι το... Ευαγγέλιο της κυβέρνησης απέναντι στους Ευρωπαίους. Και καλά να στέκεσαι προσοχή στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε, να μην τολμάς να βγάλεις κιχ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι θα μας κόψουν την πίστωση και δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις, θα μείνουμε από καύσιμα και φάρμακα...
Αλλά και στον κάθε γαλαζοαίματο να γίνεσαι χαλί, να του επιτρέπεις να φτιάχνει λιμάνι για το κότερό του και να κτίζει, με την τζίφρα τριών υπουργών; Να μπαίνουν στο ράφι οι νόμοι που ισχύουν για τον έλληνα πολίτη;
 
Χαλί έγινε η κυβέρνηση στην απαίτηση του βασιλιά της Ολλανδίας να κατασκευάσει... οικίσκους δίπλα σε εκτός σχεδίου ακίνητο, ιδιοκτησίας του ολλανδικού κράτους, στην περιοχή Δορούφι του Δήμου Ερμιονίδος, αλλά και λιμάνι, για να έχει ο βασιλέας «θαλάσσια πρόσβαση», το οποίο ήδη... ξεφύτρωσε!
 
Στην απόφαση υπ' αριθ. πρωτ. 924 του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
 
«1. Εγκρίνεται για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή «Δορούφι» της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας, περιγραφόμενο στην από 8-1-14 αίτηση (σχετ. Νο13), και σε τμήμα ομόρου ακινήτου οικείας αποκλειστικής χρήσης του Ολλανδικού Κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, σύμφωνα με τη μελέτη που συνοδεύει την παρούσα.
 
2. Η παρούσα επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των συναφών λιμενικών έργων στα εν λόγω ακίνητα».
Στα «έχοντας υπόψη» της απόφασης γίνεται αναφορά στον ν. 4178/2013 περί αυθαίρετης δόμησης, για «έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας», αλλά βέβαια η κατασκευή λιμανιού κάθε άλλο παρά έργο μικρής κλίμακας είναι. Πέραν του ότι για αυτήν τη διάταξη το ΣτΕ έχει πει επανειλημμένα ότι είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.
 
Δημόσιο συμφέρον η... αναψυχή της βασιλικής οικογένειας!
Βαπτίζουν το κρέας ψάρι, όπως έκαναν οι καλόγεροι, οι τρεις υπουργοί, προφανέστατα καθ' υπόδειξιν του Μαξίμου, με την ευφάνταστη επίκληση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος με την κατασκευή του λιμανιού και των άλλων έργων στη βίλα της βασιλικής οικογένειας, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι παρανομίες.
 
Από πότε η αναψυχή του ολλανδού βασιλέα αποτελεί δημόσιο συμφέρον; Αν είναι έτσι, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τον κάθε Έλληνα; Και να μπορεί να φτιάχνει αυθαίρετο λιμάνι και... οικίσκο... κατά παρέκκλιση;
Για να προλάβουμε τυχόν... αυλοκόλακες, που θα ισχυριστούν ότι ο χώρος είναι... πρεσβεία ή... προξενείο, προφανώς δεν τρελάθηκε το ολλανδικό κράτος να φτιάξει πρεσβεία ή προξενείο στο Κρανίδι (υπάγεται στον Δήμο Ερμιόνης). Πέραν αυτού, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αιγιαλός και η θάλασσα δεν μπορούν να γίνουν ιδιοκτησία ξένου κράτους.
 
Καταγγέλλουν οι «Πολίτες Ερμιονίδας»
Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την παραβίαση κάθε νομιμότητας προκειμένου να γίνει το χατίρι της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας, όταν μάλιστα η χώρα αυτή του Βορρά ποτέ δεν μας έχει συμπαρασταθεί στα εθνικά μας θέματα, αλλά αντίθετα τάσσεται πάντα με το μέρος της Τουρκίας. Εχθρική και ακραία είναι η στάση της και σε σχέση με την οικονομική κρίση, υπερθεματίζοντας στην ανάλγητη και απάνθρωπη πολιτική των τοκογλύφων-δανειστών, που έχει προκαλέσει αυτοκτονίες, 1.500.000 ανέργους και 300.000 λουκέτα.
 
Σε ανακοίνωσή της η «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας» τονίζει:
«Το σωματείο μας θα επιμείνει στην υπόθεση, θα τη διεθνοποιήσει, καθώς αφορά αντιπεριβαντολογική συμπεριφορά εκπροσώπων αλλοδαπού κράτους (Ολλανδία, μέλος της ΕΕ) που φιλοξενείται στην Ελλάδα, που υποβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον για λόγους προσωπικής αναψυχής και μόνο και περιορίζει (αν δεν απαγορεύει) το συνταγματικό δικαίωμα των ελλήνων πολιτών στην πρόσβαση στις ακτές και στη θάλασσα της χώρας τους.
 
Το καθεστώς της εξαίρεσης από κάθε νόμιμη αδειοδότηση που είναι υποχρεωτική για έλληνα πολίτη είναι εξ ορισμού αμφιλεγόμενο, καθώς ο χώρος που ανήκει στο ολλανδικό κράτος δεν είναι πρεσβεία, προξενείο, αλλά ο χώρος για την αναψυχή της βασιλικής οικογένειας και των φιλικών τους προσώπων.
Επίσης, επισημαίνουμε ότι ο αιγιαλός και η θάλασσα δεν μπορούν να γίνουν ιδιοκτησία άλλου κράτους».
 
Έτοιμο το λιμάνι…
Σημειώνεται ακόμη ότι «παρόλη την άμεση αντίδραση του σωματείου για τις εργασίες στο Δορούφι, στην παραλία έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του ολλανδικού κράτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε, το λιμάνι κατασκευάστηκε. Η κύρια εργασία σκυροδέτησης του λιμένα έγινε μετά την αποστολή του εγγράφου.
 
Άρα οι αρχές που το έλαβαν είχαν σαφή προειδοποίηση ότι έπρεπε να ελέγξουν την απόλυτη νομιμότητα του έργου, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε μια κατ' αρχήν άδεια που δεν αναφέρεται σαφώς η κατασκευή λιμένα, αλλά η υλοποίηση κατασκευών για ενίσχυση της ασφάλειας της διαμονής του βασιλέως της Ολλανδίας (περιφράξεις και γενικά έλεγχος θαλάσσιας πρόσβασης) πέρα από κάθε ισχύοντα νόμο και διαδικασία του ελληνικού κράτους, με απόφαση τριών υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας».

 To Παρόν

 
Top