Με πλαστές ταυτότητες υψηλής πιστότητας, που προμηθεύονταν από το διαδίκτυο, νοίκιαζαν πολυτελή αυτοκίνητα και στην συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία, για να τα πουλήσουν, τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία...







Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την Παρασκευή (27/6/2014) δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν μεταβεί σε κατάστημα εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων για να νοικιάσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Οι κατηγορούμενοι είχαν επιχειρήσει να νοικιάσουν νωρίτερα αυτοκίνητο από κατάστημα της ίδιας εταιρείας στην Κηφισιά και μετά πήγαν στην Αγία Παρασκευή, όπου όμως οι υπεύθυνοι του καταστήματος υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν την Αστυνομία.



Τα αυτοκίνητα αποπειράθηκε να νοικιάσει ο 48χρονος με πλαστή κυπριακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, ενώ για την ενοικίαση χρησιμοποιούσαν κλεμμένες ή πλαστές πιστωτικές κάρτες.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος νοίκιαζαν τελευταία μοντέλα πολυτελών αυτοκινήτων, αξίας από 25.000- 50.000 ευρώ και τα προωθούσαν στην Βουλγαρία ζητώντας τιμές από 8.000 έως 15.000 ευρώ.



Από την Οικονομική Αστυνομία ερευνάται εάν και πόσα αυτοκίνητα έχουν πουλήσει με τον τρόπο αυτό, ενώ ταυτόχρονα γίνεται έρευνα για το κύκλωμα που κατήρτιζε και προμήθευε τις πλαστές ταυτότητες.



Όπως έγινε γνωστό, οι ενδιαφερόμενοι έμπαιναν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπου έκαναν την «παραγγελία», πλήρωναν με πιστωτική κάρτα και τις επόμενες μέρες λάμβαναν τις ταυτότητες ταχυδρομικώς στο σπίτι τους.

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top