«Τι κι αν ο ηγέτης μας φωτογραφήθηκε δίπλα σε μια ναζιστική σβάστικα πριν από 40 χρόνια; Αν ρωτήσετε κάθε έναν από τους ηγέτες στην Ευρώπη τι...







έκαναν πριν από δεκαετίες θα μπορούσατε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες» δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος στον Guardian, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο να χαιρετάει ναζιστικά μπροστά σε μια σημαία με τη σβάστικα.



Ο Βρετανός δημοσιογράφος του Guardian, Antony Loewenstein, που ήρθε στην Ελλάδα για επιτόπιο ρεπορτάζ, βλέπει άμεση σχέση ανάμεσα στα «σκληρά μέτρα της κυβέρνησης εναντίον των μεταναστών» και στη «ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής»



«Δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχέστερη η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους μετανάστες» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ο κ. Loewenstein επισκέφθηκε τους μετανάστες που κρατούνται και διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ συνομίλησε και με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο. Ο δημοσιογράφος τον συνάντησε έξω από τα γραφεία της ανακρίτριας. Τον συνόδευε η βουλευτής του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, ενώ ο κ. Loewenstein επισημαίνει ότι του έκανε εντύπωση η ηρεμία με την οποία απαντούσε στις ερωτήσεις του ο βουλευτής της Χ.Α..



Ο κ. Παναγιώταρος τόνισε στον Guardian:



«Βρισκόμαστε σε άνοδο. Η υποστήριξη του κόσμου μεγαλώνει παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια δίωξη -100% πολιτική- εναντίον της Χρυσής Αυγής. Κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής πιστεύει στο έθνος, την κληρονομιά, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια».



Ο βουλευτής επαίνεσε τον Πούτιν και τη Ρωσία και σημείωσε πως σύντομα θα γίνει «η ηγετική υπερδύναμη του κόσμου». «Μου άρεσε που η Μόσχα άρχισε τις παρακολουθήσεις εναντίον των ΜΚΟ. Εδώ στην Ελλάδα το 99% από αυτές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα.



Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των μουσουλμάνων μεταναστών διότι όπως είπε «είναι τζιχαντιστές και θέλουν να καταλάβουν την Ευρώπη, ενώ κατέκρινε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος των δημόσιων φορέων.



Ο Ηλίας Παναγιώταρος επαίνεσε το Ισραήλ και είπε πως θα ήθελε να αντιγράψει τους νόμους που εφαρμόζει κατά της «λαθρομετανάστευσης». Ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το ίδιο έκανε και ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.



«Αν οι Σύροι, Λίβυοι ή οι Ιρακινοί θέλουν να πάνε κάπου, ας πάνε στις ΗΠΑ που προκάλεσε τους πολέμους στις χώρες τους. Ας τους πάρουν οι Αμερικανοί» ανέφερε.

 
Top