Νοσταλγοί του Χίτλερ, των SS και τη Γκεστάπο...



Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, την περασμένη Παρασκευή, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου αλλά και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης...





Άγνωστοι έγραψαν απειλητικά αντισημιτικά συνθήματα στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία και διεξάγει τις σχετικές έρευνες.



«Δυστυχώς, 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου που άφησε πίσω του εκατομμύρια θύματα της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του Ναζισμού και του αντισημιτισμού, κάποιοι αμετανόητοι επιθυμούν να μας τρομοκρατήσουν ασελγώντας στη μνήμη των αδελφών μας, θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Δεν θα καταφέρουν να μας φοβίσουν. Το αντίθετο μάλιστα. Μαζί με τους αθηναίους πολίτες, θα εντείνουμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνει άσβεστη η μνήμη αθώων θυμάτων ώστε να εμποδιστεί το δικό τους ανίερο και προσβλητικό έργο να βιάσουν την ιστορία και να σπείρουν και πάλι μίσος και φανατισμό» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας.



«Εμπιστευόμαστε την πολιτεία ότι θα εντοπίσει τους ενόχους και θα τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη. Εμπιστευόμαστε την κοινωνία της πόλης μας και της χώρας μας ότι δεν θα επιτρέψει την αναπαραγωγή τέτοιων φαινομένων και ότι θα τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα. Κάθε φαινόμενο ρατσισμού, προς όποιον κι αν στρέφεται, είναι απειλή για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» υπογραμμίζεται.



Τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει, με σημερινή της ανακοίνωση και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.



«Η αναγραφή αντισημιτικών αλλά ταυτόχρονα και απειλητικών συνθημάτων προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια στα ναζιστικά στρατόπεδα αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν, επέστρεψαν στην Ελλάδα ξαναχτίζοντας τις ζωές τους από τις στάχτες του πολέμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία ζητείται η σύλληψη των δραστών και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του μνημείου.



Το Μνημείο Ολοκαυτώματος κατασκευάστηκε με δαπάνες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, η οποία και το δώρισε στον δήμο αθηναίων το 2010 ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και να θυμίζει στους κατοίκους της, αλλά και τους επισκέπτες, το στυγερότερο μαζικό έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας.




http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top