Σε απολογία καλείται ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός από τον ανακριτή Μάλλη για την υπογραφή σύμβασης αντισταθμιστικών ωφέληματων ύψους 72.000.000 τα οποία δεν εκτελέστηκαν ποτέ...





Ο κ.Τραυλός, που ανέλαβε τη θέση επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, καλείται να απολογηθεί για το αδίκημα της απιστίας στις 11 Ιουλίου ενώ σειρά θα πάρουν τουλάχιστον 30 ακόμη πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις συμβάσεις των υποβρυχίων.








Η δικογραφία στη οποία εμπλέκεται ο Σπύρος Τραυλός αφορά τη δεύτερη σύμβαση -21Β/2002, - η οποία είχε ως αντικείμενο την ανάθεση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., τον εκσυγχρονισμό και την γενική επισκευή τριών συν ένα (3+1) υποβρυχίων κλάσεως Ποσειδών τύπου 209, προσδιορίστηκε στο ποσό των 826.173.947 ευρώ και την υπόγραψαν, ο Σπυρίδων Τραυλός (γ.γ. εξοπλισμών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου) για λογαριασμό του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΕ και ο Σωτήριος Εμμανουήλ για λογαριασμό των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προέκυπτε ότι το ανεκτέλεστο έργο των προγραμμάτων της Σύμβασης Α/Ω με αριθμό 13/2002, ανερχόταν στα 72.654.175 ευρώ.



http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top