Με ένα καυστικό άρθρο, ο Θάνος Τζήμερος ασκεί έντονη κριτική στο "Ποτάμι" και τον ιδρυτή του, Σταύρο Θεοδωράκη και την "πρώτη φορά" που προβάλει σαν νέο πολιτικό λόγο....









Αναλυτικά το άρθρο του:



Τι μανία κι αυτή με την "πρώτη φορά"! Θα είναι σεξουαλικό απωθημένο, κάτι σαν το ξεπαρθένεμα.

Ακούσαμε λοιπόν χθες, πως πρώτη φορά δημιουργήθηκε κόμμα από πολίτες, που δεν είχαν κομματικό παρελθόν.



Έπαθαν ξαφνικά Αλτσχάιμερ όλοι οι Ποταμίσιοι; Το να πεις ότι αυτό ξανάγινε, αλλά εμείς θα το κάνουμε καλύτερα, το καταλαβαίνω. Το να πεις ότι δεν ξανάγινε, όταν ήσουν παρών στην ιδρυτική του συνδιάσκεψη στο Χίλτον τον Μάρτιο του 2012, είναι ΨΕΜΑ. Και είναι συνειδητό ψέμα. (Και δεν ήμασταν οι πρώτοι. Πολλά κόμματα πριν από μας έγιναν από πολίτες. Και πολλά επίσης μετά από μας και πριν το Λαύριο.)



Ξεκινάς λοιπόν τη σχέση σου με τον "χώρο" με ένα ψέμα. Ανάμεσα σε αυτούς που άκουγαν τον ψευδόμενο υπήρχαν και πολλοί πρώην δικοί μας και πολλοί "συμπαθούντες" που μας παρακολουθούν δυόμισυ χρόνια τώρα. Οι οποίοι δεν έβγαλαν "κιχ". Σου λέει, ας είμαστε εδώ που έχει ρεύμα, και ποιος τραβάει ζόρι για την αλήθεια και την ειλικρίνεια.



Όμως, η αλήθεια και η ειλικρίνεια είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πολιτική. Όταν μίλησα θετικά για τον Ραγκούση, μου την έπεσαν ότι "γλείφω" το καταρρέον ΠΑΣΟΚ. Όταν μίλησα θετικά για τον Άδωνι μου είπαν ότι πάω στη ΝΔ. Όταν, δυόμισυ χρόνια τώρα, αναφέρομαι στον Μάνο, στον Ανδριανόπουλο, στον Παπαγιαννάκη, στον Κύρκο, στον Τρίτση, στον Χαραλαμπίδη, στη Γιαννάκου, στον Παπαδόπουλο, στον Μπένο, στη Διαμαντοπούλου, και σε άλλους, με ονοματεπώνυμα, τιμώντας τη στάση τους, (συνολικά ή εν μέρει) είναι ένδειξη σεβασμού αλλά και ευθύτητας. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στη ζωή. Ούτε στην πολιτική. Όλοι κάτι συνεχίζουν. Κάποιοι την αλήθεια των λίγων. Άλλοι το ψέμα των πολλών, με παραπλανητική συσκευασία.



Υ.Γ. Αντισυστημικό κόμμα που το προβάλλει σε ζωντανή μετάδοση το κεντρικό κανάλι του συστήματος, αυτό ναι, πρώτη φορά γίνεται.



(σ.σ. το άρθρο δημοσιεύθηκε στο logiastarata.gr)

 
Top