Παραλίγο τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στην παραλία του Παλαιοχωρίου του δήμου Πηνειού κοντά στη Γαστούνη, όταν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν λουόμενοι, βλήμα αεροσκάφους καρφώθηκε σε απόσταση μικρότερη των δεκαπέντε μέτρων από την καντίνα που υπάρχει στην ακτή...





Σύμφωνα με το patrisnews.com, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς σε κοντινή απόσταση από το σημείο έπαιζαν παιδιά, ενώ το κυλικείο ήταν γεμάτο κόσμο. Οι περίοικοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς φαίνεται να πρόκειται για το δεύτερο βλήμα που «χάνει» τον στόχο του μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, όπως αποκάλυψε χθες η Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.



Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση, το συνεργείο του ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) που κλήθηκε να αποκαταστήσει βλάβη σε αγωγό βάθους δύο μέτρων, που περνούσε μέσα από καλλιέργεια καλαμποκιού δεν πίστευε στα μάτια του, όταν αντίκρισε σφηνωμένο στον σωλήνα ένα βλήμα αεροσκάφους.

Τα δύο τελευταία περιστατικά επανέφεραν στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής για την κατάργηση του πεδίου βολής Παλαιοχωρίου. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει ανακύψει αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να έχει ανταποκριθεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοι στην ιστοσελίδα, ζουν συνεχώς στην ανασφάλεια καθώς δεν ξέρουν εάν το επόμενο βλήμα που χάσει το στόχο του, πλήξει τελικά κατοικημένη περιοχή.



Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πηνειού Αθανάσιος Τσατσός, που όπως και στο περιστατικό με τον αγωγό του ΤΟΕΒ, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Για ένα ακόμη απαράδεκτο γεγονός έκανε λόγο ο δήμαρχος Πηνειού. Ο κ. Καστρινός ανέφερε ότι ήδη η δημοτική αρχή έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.







http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top