Την στροφή της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τα αριστερά με το παράλληλο άνοιγμα προς τον χώρο της κεντροαριστεράς υποστήριξε η Μαρία Ρεπούση μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»...







Παράλληλα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε την θέση του κόμματος της από την προσέγγιση προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.



«Λέμε ότι θα πάρουμε μέρος στο διάλογο για τη συγκρότηση του ενδιάμεσου χώρου της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα θα ανοίξουμε διάλογο με το χώρο της Αριστεράς, διότι βλέπουμε μπροστά και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε πολιτική πρόταση θα πρέπει να εμπεριέχει και το στοιχείο της κυβερνησιμότητας της χώρας. Έτσι, κοιτάμε και προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αυτή τη στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κάνουμε τέτοιες συμφωνίες και συμμαχίες, διότι τελείωσε ευτυχώς η εποχή του μονοκομματισμού και θα πρέπει να βλέπουμε τα άλλα κόμματα όχι σαν το διάολο, αλλά σαν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα συνεργαστούμε σε επιμέρους ή και σε πολλά ζητήματα.



Ο διάλογος έχει πολλά ζητήματα. Έχω π.χ. μπροστά μου την πρόσκληση που μας έχει απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ και μας λέει για εκδήλωση προς συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου, με στόχο την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης και διάλυσης της ΔΕΗ. Εμάς, η θέση μας για τη ΔΕΗ είναι σαφής και είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης. Όμως, όταν απευθύνεις πρόσκληση σε ένα κόμμα, κατ’ αρχήν σε ποιους άλλους την απευθύνεις; Δεν υπάρχει πίνακας αποδεκτών. Εμείς, για παράδειγμα, δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με τους ΑΝΕΛ, και σε σχέση με τη φυσιογνωμία μας την πολιτική και, αν θέλετε, και σε σχέση με τη γενικότερη πολιτική μας συμπεριφορά», είπε η κ, Ρεπούση.

 
Top