«Στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού προσπαθούν να ρίξουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για να δείξουν πως η Νέα Δημοκρατία κυνηγά και μπορεί να πιάσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, παρά τα ποσοστά της που τη φέρνουν ένα βήμα πριν την πτώση της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας πως απασχολεί τους βουλευτές της ΝΔ καθώς η έλλειψη σταθερότητας θα είναι απειλή για τη χώρα. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι 50 έδρες το μπόνους για το πρώτο κόμμα.

Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε λόγο για έλλειψη σταθερότητας αναφερόμενη σε εκλογικό αποτέλεσμα με τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ και θα ισχύσει σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, αποτυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, την κατρακύλα της ΝΔ.

Η κατρακύλα αυτή άλλωστε φάνηκε και από τη σημερινή (29/08) δημοσκόπηση της Public Issue, κατά την οποία 1 στους 2 πολίτες ζητούν την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ 1 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ τον θεωρούν πολιτικό υπεύθυνο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και χιλιάδων πολιτών.

Υπενθυμίζονται και τα ποσοστά κατάρρευσης της ΝΔ στην δημοσκόπηση της GPO για «Τα Νέα» το Σαββατοκύριακο όπου στην πρόθεση ψήφου έφερνε τη ΝΔ στο 31,4% έναντι 33,1% στις 2 Ιουλίου.

Νωρίτερα θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου της ΝΔ είχε θέσει μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη δήλωση του οποίου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος διέψευσε τα σενάρια και απάντησε ότι «θα προχωρήσουμε με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

 
Top