Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν πριν από λίγο 39 παράνομοι μετανάστες που υποτίθεται ότι «επιτηρούσαν στενά» συνοριοφυλακή και Ελληνικός Στρατός!

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ, άμεσα αρχίζει έρευνα «προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα»!


Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.


Στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά του Έβρου, εντοπίστηκαν πριν από λίγο οι 40 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι επί ημέρες είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού που είχε χαρακτηρίσει ως «τουρκική» η EΛΑΣ!

Τρία τινά συμβαίνουν: Είτε η νησίδα ήταν όντως ελληνική και βρήκαν κάποια δικαιολογία τώρα για να τους πάρουν, είτε οι αρχές -ΕΛΑΣ και Στρατός- «κοιμούνται όρθιοι» και επέτρεψαν σε δεκάδες παράνομους μετανάστες να μετακινηθούν από την «τουρκική νησίδα» στην ελληνική! Ή ότι συμφώνησαν με την Τουρκία να τους παραλάβουν!

Οι παράνομοι αλλοδαποί περισυλλέγονται αυτές τις ώρες από τις ελληνικές αρχές έχοντας ζητήσει πολιτική άσυλο και βέβαια θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώνεις από το Αρχηγείο στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα 40 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.


Οπότε ή τους άφησαν να μπουν στην Ελλάδα, είτε δεν τους αντιλήφθηκαν καν είτε όντως ήταν ελληνική η νησίδα που είχαν καταφύγει και το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. εψεύδετο «χαρίζοντας» ελληνική έδαφος στη Τουρκία!

Σε θρίλερ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς νησίδας επί του ποταμού Έβρου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξελίσσεται η αναφορά ότι 5χρονο παιδί πέθανε από τσίμπημα σκορπιού.
Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τις ΜΚΟ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Human Rights 360 περίπου 40 παράνομοι μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο και ανέφεραν ότι ένα κοριτσάκι 5 ετών έχει χάσει τη ζωή του από τσίμπημα σκορπιού, ενώ ένα άλλο 9 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το ζήτημα είναι ότι οι ΜΚΟ ανέφεραν ότι η νησίδα είναι ελληνική ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι είναι τουρκική!


Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα καθώς οι οργανώσεις ισχυρίζονται πως ανήκει στην Ελλάδα αυτή η νησίδα και καλούν τις ελληνικές Αρχές να κάνουν διάσωση, ωστόσο επισήμως η Ελλάδα λέει πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.
Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».
 
Top