Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ στα Ιωάννινα, Σωτήρης Αργύρης επιμένει πως το «μαύρο» στον τέως ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο δεν πρόκειται για δική του ευθύνη, και καταγγέλλει λογοκρισία παρά τις πιέσεις – και τις απειλές – που δέχτηκε από τα κεντρικά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Σε ότι αφορά τη “δήλωση μετανοίας” που ζητά η ΕΡΤ, από μένα, θα πρέπει να γίνει από εκείνους, οι οποίοι δεν ανήρτησαν τη συγκεκριμένη είδηση στο περιφερειακό site, που η ΕΡΤ Ιωαννίνων κατέγραψε, με βάση την ομιλία του κ. Παυλόπουλου. Και φυσικά, εξετέθησαν», σημειώνει με νόημα ο κ. Αργύρης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Δικαιολογημένη η έκταση του συγκεκριμένου θέματος και οι αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης, από τη στιγμή που αποτυπώνεται φαινόμενο λογοκρισίας. Οι όποιες αναφορές είναι στη βούληση οιουδήποτε συναδέλφου και κάθε Μέσου, το οποίο χειρίζεται ένα ζήτημα λογοκρισίας.

Εκ μέρους μου δεν υπάρχει καμιά υπέρβαση δεοντολογική. Απλώς, καταγράφεται και αποτυπώνεται η ελλιπής διαδικασία την οποία επωμίζεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος αρχισυντάκτης. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό και η ευθύνη αφορά όλους όσοι δεν ανήρτησαν τη συγκεκριμένη είδηση στο περιφερειακό site της ΕΡΤ Ιωαννίνων και άλλωστε γι αυτό το λόγο εξέφρασα δημόσια διαμαρτυρία. Η εξήγηση που δόθηκε για τον μη τοπικό χαρακτήρα της είδησης είναι παντελώς αβάσιμη. Η δε, εσκεμμένη διαστρέβλωση της διαμαρτυρίας, γίνεται μόνο και μόνο για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και να θολώσουν τα νερά. «Θολά νερά» στη δημοσιογραφία δεν υπάρχουν.

Η Δημόσια Διαμαρτυρία μου ανέδειξε ένα μείζον θέμα δεοντολογίας και οι υπεκφυγές δεν ωφελούν.
Σαφώς, τιμώ και σέβομαι την ΕΡΤ που επί χρόνια υπηρετώ, όπως και τον Περιφερειακό Σταθμό Ιωαννίνων, τον οποίο κρατήσαμε όρθιο στα «μαύρα χρόνια», χάρη και στη συμπαράσταση των πολιτών. Στα ζητήματα Δεοντολογίας, Δημοκρατίας και Ελεύθερης έκφρασης του δημοσιογράφου, ουδείς δικαιούται να παρέμβει.

Σε ότι αφορά τη «δήλωση μετανοίας» που ζητά η ΕΡΤ, από μένα, θα πρέπει να γίνει από εκείνους, οι οποίοι δεν ανήρτησαν τη συγκεκριμένη είδηση στο περιφερειακό site, που η ΕΡΤ Ιωαννίνων κατέγραψε, με βάση την ομιλία του κ. Παυλόπουλου. Και φυσικά, εξετέθησαν.

Αν κάποιος δημοσιογράφος, οιουδήποτε Μέσου, πιστεύει ότι η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου για το θέμα των υποκλοπών, δεν ήταν σημαντική, και δεν είχε χώρο στο περιφερειακό site της ΕΡΤ Ιωαννίνων, τότε μπορεί κάλλιστα να αφήσει το μολύβι του ανενεργό.

Τέλος, σε ότι αφορά τα fake news, που εφηύραν τα… λαγωνικά, είναι αλήθεια πως έχουν μεγάλη εμπειρία και ο πολιτικός βίος τους είναι γνωστός! Και χρησιμοποιείται δια πάσαν… νόσο.

Πηγή: e-tetradio.gr

 
Top