«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ»


Θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η τραγική είδηση του χαμού της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή ενώ βρισκόταν στο πρώτο εκπαιδευτικό της ταξίδι.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε ο αδελφός της αδικοχαμένης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».Η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου εισήχθη σε ΜΕΘ: «Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν εκεί» είπε ο αδερφός της νεαρής δοκίμου.

Ο αδερφός της ανέφερε ότι η 19χρονη καλούσε συχνά την οικογένειά της και μέχρι τώρα δεν είχε παραπονεθεί για κάτι: «Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως. Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε ο αδερφός της νεαρής κοπέλας.

 Σοκ και πένθος στη Λάρισα

Η τραγική είδηση έπεσε σαν «κεραυνός» στον τόπο καταγωγής της, την Λάρισα. Η 19χρονη που έμενε στη συνοικία του Ιπποκράτη και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το περασμένο έτος, έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς της και τον αδελφό της.Σήμερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε τον θάνατό της κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία, από την πρώτη στιγμή που η 19χρονη ενημέρωσε ότι δεν αισθάνεται καλά.Η ναυτική δόκιμος εμφάνισε πυρετό και στη συνέχεια παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr.

Σημειώνεται ότι στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς», στο οποίο επέβαινε η 19χρονη. Τα δύο πλοίο είχαν κατεύθυνση τη Νάπολη, ωστόσο όταν ανακοινώθηκε η ασθένεια της 19χρονης, επέσπευσαν τον κατάπλου. Η δόκιμος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Del Mare της Νάπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εμφανίσει αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία. Η νεαρή εισήχθη στη ΜΕΘ και στην Ιταλία έσπευσαν γιατροί από την Ελλάδα. Παρά τις προσπάθειές τους, η 19χρονη άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή.

Η αιτία θανάτου της 19χρονης παραμένει άγνωστη.

Η σορός της θα μεταφερθεί σήμερα στην Ελλάδα με με C-130 και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νεκροψία.


Άλλοι δύο φοιτητές με πυρετό

Πυρετό και πόνο στο στομάχι έχουν εκδηλώσει άλλοι δύο φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι οποίοι συμμετείχαν στον εκπαιδευτικό πλου. Οι δυο τους έχουν μεταφερθεί ίδιο στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι τα συμπτώματα παραπέμπουν σε δηλητηρίαση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι φοιτητές να υπέστησαν δηλητηρίαση ενώ βρίσκονταν στην Τυνησία.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.


Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».
 
Top