«Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ήταν να πάρει υπό τη σκέπη του την ΕΥΠ. Και σήμερα μας λένε ότι ο Πρωθυπουργός και κανένας στην Κυβέρνηση δεν ήξερε. Ας είμαστε σοβαροί».

Στην ανάγκη να πέσει «φως» στο θέμα των υποκλοπών με αιχμή την υπόθεση Ανδρουλάκη τόσο για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ όσο και για την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το Predator στάθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η πρώτη πράξη
Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε, δε, ότι «η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του λεγόμενου επιτελικού κράτους ήταν να πάρει υπό τη σκέπη του στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πρωθυπουργικό γραφείο την ΕΥΠ. Και έρχονται σήμερα και μας λένε ότι ο πρωθυπουργός και κανένας στην κυβέρνηση δεν ήξερε. Ας είμαστε σοβαροί».

Ερωτηθείς για την έρευνα σε βάθος δεκαετίας που ζητά το Μαξίμου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «όποιος έχει στοιχεία για οποιοδήποτε άλλη χρονική στιγμή έγινε το οτιδήποτε που αφορά παρακολούθηση πολιτικού, δημοσιογράφου ή άλλου προσώπου, να τα καταθέσει στην Ελληνική δικαιοσύνη».

Πρόκληση
Απευθυνόμενος, στον Παύλο Μαρινάκη, χαρακτήρισε «πρόκληση το να ακούς τον γραμματέα της ΝΔ να λέει ότι οποιοσδήποτε πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους όποτε θέλει. Είναι αδιανόητο σε ένα δημοκρατικό κράτος να οδηγήσουν τη χώρα σε ό,τι πιο σκοτεινό υπάρχει στην Ιστορία. Θα απολογηθούν στον ελληνικό λαό για αυτό το οποίο έχουν κάνει απέναντι στη Δημοκρατία».

Θεσμικά
Σχολιάζοντας τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε, αρχικά, σοβαρότητα από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, ενώ υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη για «επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση στη Βουλή για το τι έγινε και πώς βρέθηκαν στη βραχονησίδα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι καθώς και πώς οδηγηθήκαμε στο θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. «Έγινε μία προσπάθεια επαναπροώθησης από την τουρκική πλευρά; Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο;», διερωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικά με το αν η βραχονησίδα βρίσκεται εντός ή εκτός ελληνικής επικράτειας, με αφορμή τα έγγραφα του κτηματολογίου, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι «και εμείς συλλέγουμε πληροφορίες και από τα τοπικά μας στελέχη αλλά και από τις υπηρεσίες. Θέλουμε όμως να κινηθούμε θεσμικά, με τη σοβαρότητα που πρέπει πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα και στην προσπάθεια εκ μέρους του κ. Ερντογάν εργαλειοποίησης ανθρώπινων ψυχών απέναντι στη χώρα μας και στα σύνορα της ΕΕ».

Ο λαός έχει μνήμη
Στον απόηχο του μηνύματος του Πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Αυτήν τη χρονική στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι έκανε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση χωρίς να ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα. Μάλλον πήγαν σε λίγους και συγκεκριμένους. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πάρει ελάχιστα από αυτά που έδωσε».

«Το πραγματικό εισόδημα των πολιτών έχει μειωθεί από το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση δεν παίρνει γενναία μέτρα με αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους -ήμασταν οι πρώτοι που βγήκαμε και το είπαμε», πρόσθεσε.

 
Top