Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή και συνηθισμένη. Όταν σε έχουν πιάσει με ένα κοπάδι γίδες στην πλάτη, δεν προσπαθείς να πείσεις ότι δεν είναι γίδες, αλλά ότι και οι προηγούμενοι τους είχαν βάλει χέρι…

Εάν ένα πράγμα κατέδειξε με σαφήνεια η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε με εμφανή προσπάθεια συμψηφισμών. «Τώρα που είδατε τη γίδα στην πλάτη μου, δεν θα σας πω ότι είμαι αθώος, αλλά θα σας πω για τις γίδες του Τσίπρα» ήταν λίγο πολύ η μανιέρα των δύο ομιλιών του Πρωθυπουργού.

Επιχειρώντας να προσδώσει διαστάσεις κανονικότητας στις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων με αφορμή το σκάνδαλο με τις υποκλοπές Ανδρουλάκη, εγκάλεσε τον πρώην Πρωθυπουργό, πως τον έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι συνεργάτες του ότι τους παρακολουθούσε. Επιστράτευσε τον αγαπημένο του Γιάνη Βαρουφάκη, τον Γιάννη Πανούση, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Νίκο Κοτζιά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατά κοινή ομολογία πάντως, δεν πήγε και πολύ καλά ο συμψηφισμός. Πριν καλά καλά κατέβει από το βήμα, Γιάννης Πανούσης και Νάντια Βαλαβάνη διέψευδαν, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Γιάνης Βαρουφάκης – με μία ομιλία που ομολογουμένως ξένισε ακόμα και το επιτελείο της Κουμουνδούρου για την «φιλικότητα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, δήλωσε ξεκάθαρα: «Δεν είπα ποτέ ότι με παρακολουθούσε η ΕΥΠ με εντολή Τσίπρα, είστε ψεύτης κ. Μητσοτάκη».



Χθες με την αποκλειστική δήλωση του στο iEidiseis.gr και τον Σπύρο Σιδέρη ο Νίκος Κοτζιάς διέψευσε με τη σειρά του τον κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη: «Χθες στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως έχω δηλώσει ότι με παρακολουθούσε ο κ. Τσίπρας. Κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ».

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι η προσπάθεια «κανονικοποίησης» των παρακολουθήσεων βουλευτών και υπουργών δεν ευοδώθηκε, δεδομένου ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έμεινε να σπάει τη μοναξιά του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη…

Μετά το κοινοβουλευτικό «στραπάτσο», κάποιοι υποδυόμενοι τους «πυροτεχνουργούς» επιχειρούν σήμερα να πείσουν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δίκιο και πως ο Αλ. Τσίπρας ψευδόταν όταν σήκωσε το γάντι και διαβεβαίωσε πως δεν έχει παρακολουθηθεί κανένας βουλευτής και εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού με εντολή του επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



Ανέσυραν έτσι μία υπόθεση που είχε δημοσιευθεί ήδη από το 2020 για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα – Σαγιά από την ΕΥΠ – όχι για κάποιους μυστηριώδεις «εθνικούς λόγους» που δεν έμαθε κανείς – αλλά με το ερώτημα ενδεχόμενης εμπλοκής τους στην υπόθεση του Ναυαγίου της Ζακύνθου, παρουσιάζοντας μάλιστα διαβαθμισμένα έγγραφα για νόμιμη επισύνδεσή τους το πρώτο δίμηνο του 2016.

Θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση της ΝΔ με κάποια οργισμένη ανακοίνωση, ωστόσο αυτή ποτέ δεν ήρθε. Ίσως γιατί αν τραβήξει τη σκανδάλη η ΝΔ για την συγκεκριμένη υπόθεση, κινδυνεύει να εκπυρσοκροτήσει στην ίδια την κυβερνητική παράταξη και να βάλει σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Διότι όπως πληροφορείται η στήλη, η παρακολούθηση Πιτσιόρλα – Σαγιά δεν ξεκίνησε από τους Τσίπρα και Ρουμπάτη, αλλά από την προηγούμενη κυβέρνηση, επί Σαμαρά και με εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δραβίλα. Αυτού δηλαδή που ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να σύρει στην Εξεταστική – για να εκβιάσει ποιον άραγε από την περίοδο της θητείας του ως το 2015;

Τέλος πάντων, για να μην σας κρατάμε και σε αγωνία, όταν ο Γ. Ρουμπάτης ανέλαβε την Υπηρεσία, ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό πως ο γγ της κυβέρνησης και ο τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονταν σε καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΥΠ (Δραβίλας) για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση με την επένδυση του εμίρη του Κατάρ στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία κατέληξε σε απάτη.

Όπως τονίζει στο REDCARPET πηγή με άριστη γνώση της υπόθεσης, οποιαδήποτε παρέμβαση γινόταν στις συγκεκριμένες επισυνδέσεις μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εξέλιξη της έρευνας. Με λίγα λόγια, θα κατηγορούσαν Τσίπρα και Ρουμπάτη πως διέκοψαν τις επισυνδέσεις «για να σώσουν τους δικούς τους».

Για αυτό το λόγο και ο τότε Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μην διακοπούν, αλλά να συνεχίσουν για όσο κρίνεται υπηρεσιακά, μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η έρευνα. Όπερ και εγένετο. Και με βάση όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον, και η έρευνα ολοκληρώθηκε και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.

Κάτι θα ήξεραν λοιπόν εκεί στη ΝΔ που δεν τράβηξαν τη σκανδάλη. Το «μπαμ» θα ήταν τζούφιο.

Τ. Τε.

 

 https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/160509/to-mpam-me-tis-parakolouthiseis-tsipra-tha-ekpyrsokrotisei-sti-nd

 
Top