Της Ιωάννας Υψηλάντη

Επί μήνες η Δύση επέμενε στο αφήγημα της επερχόμενης πείνας των...

φτωχών λαών, αν δεν απελευθερώνονταν τα λιμάνια της Ουκρανίας, για την μεταφορά των σιτηρών.
Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι η ίδια η Ουκρανία δεν απέσυρε τις θαλάσσιες νάρκες, που απειλούσαν τις διελεύσεις, παρά τις συστάσεις της Ρωσίας. Θα σταθώ στο γεγονός της υπέρτατης υποκρισίας των Δυτικών και στην εκπληκτική τους δεξιότητα ν΄αλλάζουν ταχύτατα τις αφηγήσεις τους, για τις αιτίες, που καταδικάζουν τους λαούς στην πείνα και στην φτώχεια με τις ΔΙΚΕΣ τους αποφάσεις.
Αφού, λοιπόν, απελευθερώθηκαν τα λιμάνια και τα σιτηρά κυκλοφορούν ελεύθερα, χρησιμοποιούν, τώρα,  το σενάριο της ξηρασίας και της εξαφάνισης των νερών, από τα ποτάμια, "λόγω κλιματικής αλλαγής", που θα προκαλέσει λιμούς.
Αυτο-ακυρώνεται, έτσι, σε πρώτη φάση, η προπαγάνδα, για τον αποκλεισμό των λιμανιών της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, αυτο-ακυρώνεται και το σενάριο της "κλιματικής αλλαγής", που έχει στόχο να τα χοντροκονομήσουν οι μεγάλες βιομηχανίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ποντάροντας στον τρόμο, απέναντι στην πείνα, αλλά και στην οικολογική ευαισθησία των πολιτών.
- Αγοράστε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για να προστατέψουμε το κλίμα.
- Αγοράστε "πράσινες" ανεμογεννήτριες, που αποδείχθηκαν άχρηστες, για να προστατέψουμε το κλίμα. Τις πληρώσαμε όλοι πανάκριβα!
- Αγοράστε ηλεκτρικές συσκευές με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, που φροντίσαμε να φτάσει η τιμή του στον Θεό, για ν΄αναγκαστείτε να το κάνετε! Οοοοοχι για να ξεπουλήσουν οι βιομηχανίες, αλλά για να σταματήσουμε την "κλιματική αλλαγή"
- Μην τρώτε κρέας! Οι αγελάδες επιβαρύνουν το κλίμα!! Θα σας φτιάξει ο Γκέιτζ συνθετική μπριζόλα, που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
- Μην αγοράζετε προϊόντα, που δημιουργούνται με αποτύπωμα άνθρακα, που λυώνει τα παγόβουνα! Θα καταγράφετε στην τραπεζική σας κάρτα θα θα σας απαγορεύουμε να τα αγοράζετε! Δεν θα σας δίνουμε τα λεφτά!
- Μην αναπνέετε, γιατί εκπνέετε οι ίδιοι διοξείδιο του άνθρακα και πρέπει η ανθρώπινη φάρα σας να εξαφανιστεί, γιατί γίνατε πολλοί!
Όλα αυτά για ν΄αποτραπεί η "κλιματική αλλαγή"!
Το κλίμα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι είναι "πολύ σκληρό για να πεθάνει", λόγω καπιταλιστικού αφηγήματος.
Κάνει μόνο του την δουλειά του και αλλάζει, χωρίς την "συμπαράσταση" των ελίτ.
Και αλλάζει συνεχώς, πολύ πριν εφευρεθεί το σενάριο της "αλλαγής" του.
Το 1895 η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη ξηρασία στην Ιστορία της.
Με πολύ μικρότερο πληθυσμό στην γη, με ελάχιστη βιομηχανία με περισσότερα δάση, που εξέπεμπαν διοξείδιο του άνθρακα τις νύχτες.
Μέσα σε 150 χρόνια η Ελλάδα έχει βιώσει 15 ΜΕΓΑΛΕΣ ξηρασίες, σύμφωνα με  μελέτη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.
Σιγά να μην περίμενε το κλίμα, τον Γκέιτζ, την Μέρκελ, ή τον Μπάιντεν, για να το σώσουν, απ΄τις αλλαγές του!
Εμείς, ναι, θα φροντίζουμε το περιβάλλον, που καταστρέφουν οι ατιμώρητες βιομηχανίες τους και τα χημικά τους και θα ζητάμε ανθρωπογενείς εφευρέσεις για την προσαρμογή μας, στις κλιματικές αλλαγές. Οχι εισπρακτικές! Ούτε καταστροφικές!

 
Top