Της Ιωάννας Υψηλάντη
Θέλετε να βρείτε τον κύριο ένοχο της κατάντιας της χώρας μας;;
Της καταστροφής των... πάντων και της συστηματικής ληστείας των πολιτών της;;
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ. Διορισμένος, από τους ξένους Τραπεζίτες, πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2011.
Κατσικώθηκε στον σβέρκο μας, χωρίς εκλογές, εντελώς Αντισυνταγματικά, αφού ΥΠΗΡΧΕ ήδη, πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου) με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, που μοιράστηκαν τα Υπουργεία.
Όλοι αυτοί ψήφισαν τα Μνημόνια, όρος των οποίων ήταν και η δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Αναλυτικά, "Ταμείο Ανάπτυξης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου".
Προσέξτε αυτές τις λέξεις! "Ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου"!
Από πότε η περιουσία των πολιτών, που χρηματοδοτούσαν και χρηματοδοτούν με τους φόρους και τις εισφορές τους, το Δημόσιο, για να την διαχειρίζεται, μεταφέρθηκε, ως ιδιοκτησία, της κάθε πρωθυπουργικής τσέπης, ώστε ν΄αποφασίζει σε ποιον θα την ξεπουλήσει;;;
Και όχι μόνο! Το ΤΑΙΠΕΔ μας έλεγαν ότι δημιουργήθηκε, για να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας και με τις πωλήσεις κάθε εθνικής περιουσίας, θα απέφερε στην χώρα, μείωση του χρέους, κατά 50 δις. Η ισχύς λειτουργίας του Ταμείου ψηφίστηκε, μέχρι το 2017.
Ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέτεινε, μέχρι το 2022 (Ιούνιος)).
Τα συνολικά έσοδα που απέφερε όλο αυτό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, έχουν φτάσει, μέχρι το 2020, στα 7,1 δις, για πωλήσεις-παραχωρήσεις 48 κρίσιμων υποδομών και επιχειρήσεων.
Ούτε νέες μόνιμες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, ούτε τα έσοδα, από την εκμετάλλευσή τους μένουν στην χώρα, αφού οι περισσότερες είναι ξένες εταιρίες, που εξάγουν τα κέρδη τους, στις χώρες τους. (Κανονική ληστεία!).
Ωστόσο, εκεί μέσα, μαζεύτηκε μια δράκα "συμβούλων", που φτιάχνει τις μελέτες ξεπουλήματος, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κάθε επιφανούς επιχειρηματία. 12 νομικές, 11 τεχνικές και 10 χρηματοοικονομικές εταιρείες. Αυτοί στοιχίζουν στο κράτος, από το ΄17-΄21,(τρία χρόνια) 29.317.889 ευρώ, έχοντας πλήρη νομική ασυλία για τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους. Δεν λογοδοτούν καν στην Βουλή.
Στο ΤΑΙΠΕΔ ανατέθηκε με απόφαση του Κούλη και η νέα παραχώρηση, σε ιδιώτες, για τα επόμενα 25 χρόνια της "Αττικής Οδού". (διαγωνισμός τον Απρίλιο).
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!!!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Ταμείου, μέχρι τον Ιούλιο, που με νόμο λήγει η θητεία του. Αφού, όπως λένε, "βγήκαμε απ΄τα Μνημόνια", δεν υπάρχει καμία αιτιολογία!
ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΗΣ της Δημόσιας περιουσίας, στον νόμιμο κάτοχο της, τον λαό!!!

 
Top