Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει την απόφαση του… Έλληνα υπουργού, Άλεξ Χοκ, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα παραμείνει στην Αυστραλία και μέχρι στιγμής η απέλαση είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Σε δημοψήφισμα του NewsCorp, που δίνει πάντως την ...πρόγευση, σχετικά με το θέμα πήραν μέρος σχεδόν 60 χιλιάδες άνθρωποι με το 83% να είναι υπέρ της απομάκρυνσής του από τη χώρα τους.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ούτε και σήμερα ανακοίνωσε αν θα ακυρώσει ή όχι τη βίζα του Τζόκοβιτς, με πηγές προσκείμενες στον υπουργό Μετανάστευσης να αναφέρουν ότι η απόφαση μετατέθηκε για την Παρασκευή, χωρίς και αυτό να είναι απόλυτο. Τα περί φιάσκου δεν αναφέρονται μόνο στον διεθνή Τύπο, αλλά τα ενστερνίζεται και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αρχηγός της, ο Εργατικός, Anthony Albanese, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστια αποτυχία που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Με τον υπουργό να τηρεί σιγή ιχθύος, κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κατά τη συνέντευξή του για την κατάσταση με την πανδημία. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μόρισον αρνήθηκε να τοποθετηθεί ευθέως στο όλο θέμα. Είπε μόνο πως αναμένει από τις αρχές της χώρας «να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης», δηλαδή να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε πλήρως (διπλά) εμβολιασμένους ή σε όσους για ιατρικούς λόγους έχουν λάβει εξαίρεση.
 
Top