Καλή Χρονιά! Έφθασε το 2022, και μαζί του έφερε αυτό για το οποίο... είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πάνω από δυο χρόνια! Ήταν το 2019 όταν στην εισαγωγική εικόνα του ιστολόγιου προστέθηκε η φράση "2022: "Λιγνίτης" θα λέτε και θα κλαίτε!" Ήδη όσοι παίρνετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος βλέπετε κάτι τεράστια νούμερα για τα λεφτά που εισπράττουν οι πάροχοι απ' τις τσέπες μας: το ένα μέρος ως ποσό λογαριασμού, το άλλο μέρος ως υποθετική "έκπτωση" λόγω επιδότησης, την οποία επιδότηση φυσικά πάλι εμείς πληρώνουμε!

Χωρίς πολλά λόγια, θυμηθείτε τι λέγαμε ήδη το Νοέμβριο 2019: 2022: "Λιγνίτης" θα λέτε, και θα κλαίτε! Πώς τοΕΣΕΚ της ΝΔ θ' ακριβύνει κι άλλο το ρεύμα ...

Και μην αναρωτιέστε πώς φθάσαμε ως εδώ, το ιστολόγιο δεν παριστάνει τον προφήτη: απλά μαζεύει πληροφορίες, αναλύει τα δεδομένα και συνθέτει σκέψεις και συλλογισμούς. Και η ζωή δικαιώνει -ή όχι- τελικά αυτά που λέμε. Αυτά που ζούμε σήμερα είναι μια εντελώς προδιαγεγραμμένη πορεία μιας εντελώς σάπιας και αντεθνικής ενεργειακής πολιτικής, την οποία ξεκίνησε ως κυβέρνηση η ΝΔ του Καραμανλή το 2006 (βλ. ν. 3468/2006) και υπηρέτησαν στη συνέχεια πιστά το Πασοκ του ΓΑΠ, η ΝΔ του Σαμαρά με το Πασοκ του Βενιζέλου, ο Σύριζα και ολοκληρώνει η ΝΔ του Μητσοτάκη, η μακράν χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου. Ή, αν θέλετε, ξεκίνησε επί του Πασοκ του Σημίτη, όταν και "απελευθερώθηκε" η μέχρι τότε "σκλαβωμένη" παραγωγή και διάθεση ηλεκτρισμού. Μια πολιτική της ΕΕ, που έγινε από ξένους για τους ξένους και υλοποιείται εδώ από Έλληνες, αλλά πάλι για τους ξένους.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή το 2022, καθώς αυτό που δεν μπορείτε ν' αποφύγετε, φροντίστε τουλάχιστον να τ' απολαύσετε! Και μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να μείνουμε από ρεύμα! Θα εισάγουμε ρεύμα απ' το λιγνίτη των Σκοπιανών, των Βούλγαρων και των Τούρκων, απ' τα πυρηνικά Βούλγαρων, Ρουμάνων και Τούρκων, απ' τα λιθανθρακικά των Τούρκων, την ώρα που θα βαυκαλιζόμαστε και θα αυτοϊκανοποιούμαστε πως "σώζουμε τον πλανήτη". Μόνο που δεν ξέρω πού ακριβώς θα βρούμε λεφτά για να εισάγουμε ΚΑΙ ρεύμα, εκτός απ' όλα τ' άλλα...
 
Top