Με τον Γιώργο Λιανό να βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ατζούν Ιλιτζαλί ανέλαβε ρόλο παρουσιαστή στο επεισόδιο του SURVIVOR της Τρίτης, που προβλήθηκε από τη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Έλληνες και οι Τούρκοι συναντήθηκαν και ο Ατζούν έφερε άλλη μια ανατροπή δημιουργώντας δύο νέες αντίπαλες ομάδες, ενώνοντας κόκκινους με κόκκινους και μπλε με μπλε ενώ τη νικήτρια ομάδα περίμενε ένα εντυπωσιακό έπαθλο. Συγκεκριμένα, οι ομάδες δεν χωρίστηκαν βάσει... εθνικότητας αλλά «χρώματος».

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι τηλεοπτικός παραγωγός στην Τουρκία, εδώ όμως και πολλά χρόνια συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Είναι ο παραγωγός του περιβόητου Survivor. Όπως το συνηθίζει ο Ατζούν εκτελεί τα γυρίσματα της ελληνικής και της τουρκικής εκδοχής του reality στον Άγιο Δομίνικο.

 Ατζούν Ιλιτζαλί

Παραμονές λοιπόν της έλευσης στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου (30-31 Μαΐου) και ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν ήδη με ένταση να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης με επίκεντρο την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Ατζούν αποφάσισε να παρέμβει στα διπλωματικά αδιέξοδα των ελληνοτουρκικών σχέσεων διαδραματίζοντας ρόλο αυτόκλητου «ειρηνοποιού» αλλά με «τουρκικό σαρίκι» και «οθωμανικό φερετζέ»....

Την ώρα δηλαδή που ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιχειρεί να θέσει ως βασικό ζήτημα συζήτησης με την Ελλάδα την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στη Θράκη,  ο Ατζούν Ιλιτζαλί με έντεχνα αφελή τρόπο επιχειρεί με την σειρά του να περάσει το μήνυμα πως «η θάλασσα (δηλαδή το Αιγαίο) που βρίσκεται μεταξύ μας δεν έχει καμία απολύτως σημασία».

Δείτε τι ακριβώς είπε ο Ατζούν Ιλιτζαλί απευθυνόμενος σε ‘Έλληνες και Τούρκους παίκτες στο Survivor: 
«Ζω στην Τουρκία κι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες έχουν όμορφους ανθρώπους, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και συνεχώς όταν μιλώ με Έλληνα, νιώθω ότι μιλώ με Τούρκο. Οπότε αυτό σημαίνει ότι αυτή η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτών των δύο χωρών μπορούν να είναι ζεστοί, ώστε να κάνουν την θάλασσα να εξαφανιστεί και μπορούμε να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί», είπε ο παραγωγός.
 
Top