Είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν έχουν πάει στους χώρους διασποράς τα πυροσβεστικά τύπου Πετζετέλ. Ακόμη και σήμερα Σάββατο φαίνεται ότι για να συμπληρώσουν ώρες πτήσεως τα πληρώματα κάνουν πτήσεις και εικονικές προσβολές με νερό μέσα στο χώρο του αεροδρομίου στο Τατόι.

Ενώ βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο που θα έπρεπε να έχουν ήδη φτάσει στους χώρους διασποράς έχουμε μια τραγική καθυστέρηση. Πού οφείλεται; Σε κακό σχεδιασμό; Στην μη ύπαρξη διαθεσιμότητος ανταλλακτικών για τα πυροσβεστικά αυτά αεροπλάνα;

Εχθές είχαμε μια πυρκαγιά στη περιοχή Μακρακώμης – Βίτωλης στο Νομό Φθιώτιδος που αν είχαμε διαθέσιμα τα 2 Πετζετέλ που διαθέτει ο σχεδιασμός θα είχαμε πολύ μικρότερη καταστροφή του δάσους μας. Ευτυχώς που υπήρξε έγκαιρη η παρέμβαση των ανδρών του πυροσβεστικού κλιμακίου Μακρακώμης και υπό τον συντονισμό του άξιου Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάτζα και με τη συμμετοχή του Δήμου και ιδιωτών έσβησε έγκαιρα η φωτιά και δεν επεξετάθη προς το δάσος της Τσούκας - Ροβολιαρίου, που δεν ξέρει κανείς ποιες θα ήταν οι συνέπειες και οι εξελίξεις.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που έγκαιρα συμμετείχαν στην κατάσβεση αυτής της φωτιάς - από την απερισκεψία κάποιου από ότι λέγεται χωρικού της περιοχής - και πιστεύω ότι εντός της εβδομάδας θα πρέπει τα πυροσβεστικά αυτά αεροσκάφη αμέσου επέμβασης να έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Επίσης θερμά συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή, στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και σε όλους που με ιδία μέσα πυρόσβεσης περιχαράκωσαν και περιόρισαν κατά αυτόν τον τρόπο έγκαιρα το μέτωπο της φωτιάς.

Περισσεύουν τα λόγια. Θέλουμε συγκεκριμένες πράξεις από την Πολιτική Προστασία.

Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Καθηγητής Χειρουργικής
τ. Υφυπουργός Υγείας


 
Top