Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι...
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”»...
Algirdas Paleckis, πρώην πρόεδρος του Λαϊκού Σοσιαλιστικού Μετώπου της Λιθουανίας (το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει τεθεί εκτός νόμου), πρώην βουλευτής, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώην αντιδήμαρχος της Βίλνιους (πρωτεύουσα της Λιθουανίας), διπλωμάτης (πρώην Γραμματέας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, δημοσιογράφος... Σαπίζει εδώ και τέσσερα χρόνια στις φυλακές του νεοναζιστικού καθεστώτος της Λιθουανίας, με ανύπαρκτες κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς δίκη.
Στη νεοναζιστική Λιθουανία -στα πρότυπα της νεοναζιστικής Ουκρανίας-, των μόλις 2 εκατομμυρίων κατοίκων, μέλος της Ε.Ε. από το 2004 και μέλος της ευρωζώνης καθώς και του ΝΑΤΟ από το 2015, ένα ακόμη προτεκτοράτο αντιμετώπισης της "Ρωσικής επιρροής", όπως τα Σκόπια που έγιναν "Β. Μακεδονία", αύριο επισήμως και το Κόσοβο, αλλά κι η "Βόρεια Κύπρος", η κατεχόμενη Κύπρος του Ελληνισμού με "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"... ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας καλά κρατεί. Ο αντικομουνισμός παράδωσε τη σκυτάλη στην αντιΡωσική υστερία.
Στην Ελλάδα, αποικία του 4ου Ράιχ, το κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα διαχειρίζεται, με "αριστερό" ή δεξιό περιτύλιγμα, τις πολιτικές των τραπεζιτών, οι κυβερνήσεις δεν κρύβουν αυτό τον μεγάλο "πολιτικό έρωτα" προς τη Νατοϊκή μας σύμμαχο Λιθουανία. Η εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" είναι κι αυτή στρατευμένη στο Νατοϊκό άρμα (βλέπε, Συρία, Ντονμπάς, Λευκορωσία κ.α.), αλλά και το ΚΚΕ, όταν περισσεύει χρόνος από τους μεγάλους λαϊκούς και ταξικούς αγώνες για "προλεταριακούς" μαζικούς εμβολιασμούς και self-test, μας θυμίζει τους "ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς" Ρωσίας-ΗΠΑ, τις παρεκκλίσεις του σοσιαλισμού στη Λατινική Αμερική της καρδιάς μας και πόσο ακροδεξιά είναι η πολιτική εξόδου από το ευρώ, αγνοώντας -σωστότερα εξαφανίζοντας- τις πολιτικές των αδελφών του κομμάτων που δίνουν στην πρώτη γραμμή τους αγώνες εναντίον του ιμπεριαλισμού. Έτσι και με τη νεοναζιστική Λιθουανία.
Ο Algirdas Paleckis, πολιτικός κρατούμενος και καταβεβλημένος από τον εγκλεισμό στα ναζιστικά κάτεργα της Λιθουανία, μέλος της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής και Νατοϊκής οικογένειας", με Ανοιχτή Επιστολή καταγγέλλει, αλλά που να βρει αλληλεγγύη.

«Τους πρώτους μήνες είχα κάποια ελπίδα, αλλά εξακολουθώ να ελπίζω ότι το γραφείο του Δημόσιου εισαγγελέα θα διατηρήσει τουλάχιστον ένα ίχνος κοινής λογικής. Αυτός, ακολουθώντας τις εντολές της DGB (Λιθουανική Υπηρεσία Ασφάλειας) για να με κρατάει φυλακισμένο, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Η εισαγγελία συστηματικά και στη συνέχεια περπατά με ένα λουρί που κρατάει η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite.
Η Grybauskaite είναι η κορυφαία φασίστρια της Λιθουανίας. Ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε την οικοδόμηση του δημοκρατικού φασισμού στη χώρα μας. Αυτή η κατασκευή εισήχθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα, που εμφανίστηκε αυτή η εκφυλισμένη δημοκρατία. Η οικονομική ολιγαρχία, η οποία αγόρασε δωρεάν τα ΜΜΕ, ήταν από καιρό στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας. Μέχρι στιγμής ήταν επιτυχής, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι απαλλάσσει δημοκρατικά όλους τους αντιφρονούντες στην Αμερική και πέραν αυτής.
Η ουσία του δημοκρατικού φασισμού είναι να απαλλαγούμε από τους αντιφρονούντες εγκαίρως και με τον πιο "δημοκρατικό" τρόπο. Πρώτα συνωμοτώντας στα ελεύθερα μέσα. Αν δεν παραδοθούν, τους πιέζουν οικονομικά -με πρόστιμα, εργασιακές απειλές. Αν και τότε δεν παραδοθούν, κατασκευάζουν σκευωρίες και φυλακίζουν. Οι δημοκρατικοί φασίστες στην Αμερική έχουν τελειοποιήσει τη διαφωνία ενάντια στην τέχνη. Και το εξήγαγαν σε εμάς.
Όποιος θέλει να ζήσει και να αναπνεύσει ελεύθερα στη Λιθουανία, για αυτά τα συμφέροντα είναι απαραίτητο να πούμε ένα σαφές και αποφασιστικό "όχι" στο δημοκρατικό φασισμό.
Σήμερα συνέλαβαν εμένα. Αύριο θα μπορούσε να έρθει η δική σου σειρά.
Ποτέ δεν θα παραδοθώ.
Κι εσύ;
Algirdas Paleckis [
Αλγκίρντας Παλέκης], 27/5/2019, Βίλνιους, Φυλακή Lukiska»

Σχετικά:

* 20 Μάρτη 2019: Λευτεριά στον Algirdas Paleckis!

* 20 Δεκέμβρη 2019: Λιθουανία: «Ζούμε τη φασιστική τρομοκρατία στο πετσί μας»

«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»
Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο (1945)

 
Top