Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μουφτή Διδυμοτείχου Χαμζά Όσμάν, πραγματοποίησε ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Πέμπτη , επ ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου και της  εορτής Ίντ αλ-Φιτρ (Ραμαντάν – Μπαϊράμ).

Ο κ.Δαμασκηνός ευχήθηκε στον Μουφτή και τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας τα δέοντα. Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί κοινού ενδιαφέροντος θεμάτων και να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά την βούληση αμφοτέρων των θρησκευτικών κοινοτήτων για ειρηνική συνύπαρξη, κοινωνική αλληλεγγύη, με ένα κοινό σκοπό την πρόοδο και την ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών, αδιακρίτως θρησκεύματος.

Το Ιντ αλ-Φιτρ (Αραβικά: عيد الفطر Eid ul-Fitr) είναι μια θρησκευτική γιορτή που γιορτάζεται στον ισλαμικό κόσμο για τρεις ημέρες μετά τη λήξη του Ραμαζανίου, του μήνα της νηστείας. Γιορτάζεται τις τρεις πρώτες μέρες του μήνα Σεββάλ, που είναι ο δέκατος μήνας σύμφωνα με το έτος Εγίρας. Είναι μια από τις δύο μεγάλες εορτές των Μουσουλμάνων. Η γιορτή του Ραμαζανίου ονομάζεται επίσης «γιορτή ευγνωμοσύνης» γιατί επιστέφεται με εκδηλώσεις ελεημοσύνης και ευγνωμοσύνης.


 
Top