“Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει ο εφετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτικού προσωπικού στις 12 Μάη στη συνέχεια της 5ης Μάη που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Μαιών“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., προσθέτοντας:

“Το Νοσηλευτικό προσωπικό διαχειρίζεται το τρίτο κύμα της πανδημίας αντιμέτωπο με όλες τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ένα σύστημα μεθοδικά υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο με τις δημόσιες δαπάνες υγείας ακόμη και τώρα εν μέσω πανδημίας να είναι στο χαμηλότατο ποσοστό του 5% του ΑΕΠ, με τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων εφέτος να είναι κουτσουρεμένοι σε σχέση με πέρυσι κατά 20% και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων να αγγίζουν το 1δις ευρώ.

Πληρώνουμε ακριβά την πανδημία ως Νοσηλευτικό προσωπικό.
Θρηνούμε 26 νεκρούς υγειονομικούς εκ των οποίων 15 Νοσηλευτικό προσωπικό.
3.000 Νοσηλευτικό προσωπικό νόσησε από κορωνοϊό εκ των οποίων οι 20 πέρασαν την πόρτα της εντατικής ως διασωληνωμένοι ασθενείς και τα κατάφεραν.

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός.
Πάνω από 2000 Νοσηλευτικό προσωπικό πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από Υγειονομικές Επιτροπές.

Αντιμέτωποι με λοιμώδη νοσήματα ήταν και πριν τον κορωνοϊό και θα είναι και μετά την καταπολέμησή του (AIDS, ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ, κλπ).
Το Νοσηλευτικό προσωπικό συκοφαντείται αδίκως για την συμμετοχή του στον εμβολιασμό.
Το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό σήμερα του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό στο σύνολο του προσωπικού εμβολιασμένου και μη που δεν γίνεται.

Το Νοσηλευτικό προσωπικό όπως και οι άλλοι υγειονομικοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ευθύνη και καταγραφή των Επιτροπών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων (μοριακό τεστ ή rapid test) και όχι παρακολούθηση με self test που ακόμη δεν μπορούμε να το προμηθευτούμε.
Οι μισθοί του Νοσηλευτικού προσωπικού χαμηλότατοι.

Μόνιμο Νοσηλευτικό προσωπικό:
-Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση 900 ΜΕΙΟΝ 130 κρατήσεις εγγραφή στα ταμεία ΠΛΗΡΩΤΕΟ 770€
–Τεχνολογική Εκπαίδευση 872 ΜΕΙΟΝ 120 εγγραφή στα ταμεία ΠΛΗΡΩΤΕΟ 752€
–Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 766 ΜΕΙΟΝ 105 εγγραφή στα ταμεία ΠΛΗΡΩΤΕΟ 661€
–Υποχρεωτική Εκπαίδευση 707 ΜΕΙΟΝ 98 εγγραφή στα ταμεία ΠΛΗΡΩΤΕΟ 609€
Έκτακτο Νοσηλευτικό προσωπικό:
–Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 950€
–Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 915€
–Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 800€
–Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 744€
Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτείας πέραν του επιδόματος πέρυσι το Πάσχα (μισό βασικό μισθό) τίποτα άλλο δεν μας χορηγήθηκε.
Η Ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα καρκινοβατεί παρά την θετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής που συστήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας γι’ αυτό το σκοπό.

Αρνείται η πολιτεία να χαρακτηρίσει το θάνατο των συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα, εν αντιθέσει με τις άλλες χώρες του κόσμου και παρά τις ειδικές αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσηλευτικού προσωπικού είναι 20.000 από τις συνολικά 40.000 των Νοσοκομείων.
Υπηρετεί 8.000 έκτακτο Νοσηλευτικό προσωπικό που αυτονόητο είναι ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται την μονιμοποίησή τους.

Επιβεβλημένη είναι η σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού.
Η πανδημία απάντησε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε αυτό το αίτημα.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΗ οργανώνουμε ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ κατά τόπους στα Νοσοκομεία που θα προσδιορίσουν τα Δ.Σ. των Σωματείων”.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


 
Top