Θερίζουν τους Τούρκους οι Κούρδισες που είναι ο φόβος και ο τρόμος τους 


Η σθεναρή αντίσταση των Σύρων Κούρδων ανταρτών, σε συνδυασμό με τις σοβαρές απώλειες, έχουν οδηγήσει σε ραγδαία εξάπλωση του ”συνδρόμου του Βιετνάμ” ανάμεσα στους Τούρκους στρατιώτες, που αρνούνται να πολεμήσουν και φυλάγονται υπερβολικά για την ζωή τους.

“Η ισχυρή αντίστασή μας, οδήγησε σε σύνδρομο φόβου μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών. Δεν κατάφεραν να μπουν στις σήραγγες μας για μέρες, αν και χρησιμοποιούν χημικά αέρια παντού”, δήλωσε επικεφαλής δύναμης των Κούρδων, Batufa Çekdar.

Η Batufa Çekdar, είναι μία από τις επικεφαλής του YJA (Ελεύθερα στρατεύματα γυναικών των Κούρδων), η οποία μίλησε στο Stêrk TV σχετικά με την αντίσταση ενάντια στην εισβολή του τουρκικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ, η οποία ξεκίνησε στις 23 Απριλίου.

Η ίδια μίλησε για τις μάχες στην περιοχή Medya και την δράση του κουρδικού κινήματος.

«Η απομόνωση του Οτσαλάν στο τουρκικό νησί Imrali αποσκοπεί στην αποτροπή της διάδοσης των ιδεών του για ένα δημοκρατικό μοντέλο κοινωνίας. Μια λέξη από τον κουρδικό ηγέτη θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική κατάσταση και να προσφέρει μια νέα προοπτική σε όλους που αγαπούν την ελευθερία”, είπε η Batufa Çekdar και επεσήμανε τα εξής:

“Το τουρκικό κράτος ήθελε να μας καταστρέψει στο Βόρειο Ιράκ, αλλά το PKK εδραιώνεται όλο και περισσότερο μέσα στον πληθυσμό και στις τέσσερις περιοχές του “ελεύθερου Κουρδιστάν”.

Η πολιτική του τουρκικού κράτους συνίσταται σε σφαγές, μεθόδους κατοχής και αποικισμού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ειδικά η νυν κυβέρνηση AKP / MHP επιζητά συνεχώς την αιματοχυσία, θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή τους λαούς της από τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας.

Το χειμώνα, το τουρκικό κράτος ήθελε να καταλάβει την περιοχή Γκάρε, αλλά απέτυχε. Τώρα η φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν πίστευε ότι μπορεί να έρθει απλώς σε Άβασιν, Μετίνα και το Ζαπ και να καταλάβει αυτές τις περιοχές, κάνοντας πολιτική πάνω σε αυτές.

Οι αντάρτες μας ευρισκόμενοι σε υπόγειες θέσεις στις αμυντικές ζώνες της Medya όμως, θερίζουν τους Τούρκους στρατιώτες”, τόνισε η ίδια.

Η Batufa Çekdar περιέγραψε την κατάσταση του τουρκικού στρατού στην τρέχουσα κατάσταση ως καταστροφική.

«Η Τουρκία δέχτηκε το δεύτερο μεγάλο χτύπημα μετά την επιχείρηση Gare. Μόνο μισθοφόροι στρατιώτες ή ισλαμιστές χρησιμοποιούνται στις τρέχουσες επιχειρήσεις από το τουρκικό κράτος, το οποίο δεν νοιάζεται αν πεθάνουν.

Υπήρξαν πάνω από εκατό κουρδικές επιθέσεις ενέργειες κατά των Τούρκων και υπάρχουν πάνω από 150 νεκροί στρατιώτες, και μιλάμε για εκείνους των οποίων οι θάνατοι ήταν ανιχνεύσιμοι με γυμνό μάτι.

Η αντοχή των Κούρδων ανταρτών οδήγησε σε σύνδρομο “Βιετνάμ” μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών, αφού δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στις σήραγγες μας για μέρες, και αυτό παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν χημικά αέρια.

Μέχρι στιγμής, έξι από τις γενναίες γυναίκες συντρόφους μας έχουν πεθάνει. Οι θάνατοι τους αυξάνουν το πνεύμα της θυσίας που είναι προφανές στην επίθεσή μας’, κατέληξε η ίδια.

Οι πόλεμοι και οι κατακτήσεις του τουρκικού κράτους σε τόσα μέτωπα δεν είναι κάτι εφικτό στον τουρκικό στρατό, οι άνδρες του οποίου λογικότατα δυσανασχετούν με τόσες επιχειρήσεις.

Οι μεγάλες απώλειες δε, σε στελέχη και στρατιώτες των Τούρκων, αυξάνουν ακόμα πιο πολύ το μίσος και την δυσανεξία στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο τους χρησιμοποιεί ως “κιμά” για να υλοποιήσει φανταστικά σχέδια αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
 
Top