Θέσεις στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, πήραν από νωρίς την Παρασκευή μέλη της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση, για ακόμα ένα βράδυ, αυτοσχέδιων πάρτι...

Τα μέλη της ομάδας είχαν εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν πριν από μία εβδομάδα και άφησαν την πλατεία σκουπιδότοπο. Επιπλέον, αστυνομικοί είχαν πάρει θέση και στους γύρω δρόμους και επέτρεπαν την πρόσβαση μόνο στους μόνιμους κατοίκους.

Αστυνομικοί από νωρίς διενεργούν ελέγχους για τον κορονοϊό ζητώντας από τους διερχόμενους να τους δείξουν τα έγγραφα μετακίνησής τους ενώ η ομάδα Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ.) έχε περικυκλώσει την πλατεία εμποδίζοντας τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων. Χαρακτηριστικό των ελέγχων που γίνονται είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούν μέχρι και τους διανομείς φαγητού.

Η πρόσβαση από την Υμηττού προς την Εμπεδοκλέους είναι κλειστή ενώ περιπολικά βρίσκονται παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους.
 
Αλλά τα πάρτι μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές.Την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό της πλατείας Βαρνάβα δεκάδες νεαρά άτομα γέμισαν τον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου αλλά και το Κολωνάκι, άλλοι κρατώντας ποτά στα χέρια τους και άλλοι φαγητό. Το ίδιο και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, παρόμοια κορονοπάρτι γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ…


 
Top