Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για τον νόμιμο εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων, στην υπόθεση με τον τραγικό θάνατο της 30χρονης Ολυμπιονίκη στην ρυθμική γυμναστική Άννας Πολλάτου, ήταν αθωωτική. Η αθλήτρια έχασε τη ζωή της το 2014 στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, στο ύψος της Βάρδας, οδηγώντας αυτοκίνητο Smart . 

Η Smart (Swatch Mercedes Art, επίσημα αναγράφεται ως smart με μικρό αρχικό) είναι γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων πόλης, ιδιοκτησίας της Mercedes-Benz.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους συγγενείς της άτυχης 30χρονης να φεύγουν από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας απογοητευμένοι. Εκτός από την έδρα του Δικαστηρίου απαλλακτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η Άννα Πολλάτου το μεσημέρι της 14ης Μαΐου 2014, κατευθύνονταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο όχημα που κατευθύνονταν προς την Πάτρα. Το 2019 βγήκε το πόρισμα, ότι αιτία για τον θάνατό της ήταν κατασκευαστικό λάθος στο αυτοκίνητό της, με την τότε αντιεισαγγελέα Αμαλιάδας κα Αγγελική Κυριαζή να ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων. Όταν τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν, παρότι το αυτοκίνητο της Άννας Πολλάτου χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η αθλήτρια δέχτηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αυχένα από την κάμψη και να βρει τραγικό θάνατο.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η οικογένεια της Άννας Πολλάτου κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης, από τους υπευθύνους, τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τον εισαγωγέα, για να τους επιδικαστεί το ποσό των 820.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στην αγωγή περιλαμβάνονταν τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των πραγματογνώμων.
Πηγή πληροφοριών: patrisnews.com
 
Top