Το «έλα να δεις» γίνεται στα διόδια της Ελευσίνας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, την ημέρα που προ πανδημίας γινόταν η παραδοσιακή έξοδος των Αθηναίων από τις πόλεις. 

Παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τους περιορισμούς στους λόγους μετακίνησης εκτός Αθήνας για το Πάσχα, από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα η κίνηση τόσο από Αττική Οδό όσο και από το Χαιδάρι προς τα διόδια της Ελευσίνας είναι στο «κόκκινο».

Καθώς οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο ελέγχουν σχεδόν όλους τους ταξιδιώτες, το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο με τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα αρκετά χιλιόμετρα πριν τα διόδια.

Δείτε εικόνα από την Αττική Οδό στην έξοδο Ελευσίνας:Η κίνηση στο σημείο στις 18:00 το απόγευμα:Μπλόκα και αναστροφές
Οι έλεγχοι στα διόδια παραμένουν αυστηροί. Όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα βλέπουν το δρόμο της επιστροφής πίσω στην πόλη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έγιναν πάνω από 90 επιστροφές αυτοκινήτων. Ιδιαίτερο αλαλούμ έχει προκαλέσει η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς πολλοί είναι αυτοί που – είτε αληθώς είτε ψευδώς – ισχυρίζονται ότι μεταβαίνουν σε άλλους δήμους εντός Αττικής.

Από το πρωί σήμερα σχηματίζονται μεγάλες ουρές και στα δύο εθνικά δίκτυα, με τους τροχονόμους να ελέγχουν ένα προς ένα τα οχήματα που περνούν.
Τα όρια της Αττικής ορίζονται μέχρι την Κινέττα και οι οδηγοί για να κινηθούν πέρα από το συγκεκριμένο σημείο θα χρειάζονται τα σχετικά έγγραφα.
 
Top