Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Τα εμβόλια είναι όλο και πιο ξεκάθαρο ότι είναι πολιτικό ζήτημα
και καθόλου επιστημονικό, παρότι η καθεστωτική επιστήμη -σε
πλήρη διάσταση με την Ιπποκράτεια Ιατρική-, έχει μετατραπεί σε...

ένα εργαλείο της πολιτικής, ώστε να επιβληθούν
συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών...
Τη θέση του "κομμουνιστικού παραπετάσματος",
πήρε για τη Δύση ο Πούτιν που σε καμία εμφάνισή του
δεν φοράει τη μάσκα "προστασίας" που επέβαλαν στη Δύση»
Ν. Κ.

Σχετικά:

* ΑΣΥΛΙΑ "ειδικών"... «Ακολουθήστε τα χρήματα, θα βρείτε τη μαφία!»

* * ΣΟΚ! «Εγχύθηκαν εκατομμύρια δόσεις εμβολίου χωρίς να γνωρίζουμε σαφώς το αποτέλεσμα, παρά μόνον το πειραματικό»

Καθυστερεί να έρθει στην Ευρώπη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ενώ οι Ευρωπαίοι προβαίνουν σε αποθαρρυντικές δηλώσεις. Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες... επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Λάμπρος Ζαχαρής στο "sputniknews", 23 Απρίλη 2021... (το πλήρες άρθρο:"Ποιοι "μπλοκάρουν" το ρωσικό εμβόλιο στην Ευρώπη; Ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΕΜΑ)

Η δική μας παρέμβαση:

Από την πλευρά του ο συγγραφέας, αναλυτής και ιστορικός Νίκος Κλειτσίκας σχολιάζει στο Sputnik σχετικά με το πιστοποιητικό: «Ο απόλυτος ευτελισμός της λεγόμενης "επιστήμης", των καθεστωτικών κυβερνητικών επιτρόπων στην επιστημονική επιτροπή", πως κάθε χώρα με ευρωπαϊκή αδειοδότηση θα μπορεί να δέχεται μονομερώς πολίτες από άλλες χώρες που έχουν εμβολιαστεί με διαφορετικά εμβόλια. Πώς θα μπορούν να κοιτούν στα μάτια τα παιδιά τους οι "πανεπιστημιακοί" της ελληνικής επιτροπής, όταν η Ελλάδα θα δέχεται Ρώσους τουρίστες εμβολιασμένους με Sputnik V, αλλά Έλληνας πολίτης εμβολιασμένος με το Ρωσικό εμβόλιο δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη; Για οικονομικά κέρδη επιτρέπεται τουρισμός, αλλά όποιος είναι Ευρωπαίος πολίτης δεν επιτρέπεται να είναι ισότιμος με τον τουρίστα».
Την ίδια στιγμή καθιστά σαφές ότι μια σειρά από κυβερνήσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησαν σε άμεσες διαπραγματεύσεις για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
«Μέχρι πρότινος το πρόβλημα ήταν ότι ενώ η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία η Ουγγαρία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ συζητούσαν να προμηθευτούν ή να γίνουν συμπαραγωγοί στο ρωσικό εμβόλιο. Ελλάδα και Κύπρος απείχαν από τις συζητήσεις. Με τις νέες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων όμως φαίνεται ότι όλα ανατρέπονται και το ρωσικό εμβόλιο μπορεί να μη φτάσει ποτέ στην Ευρώπη. Σήμερα μπαίνει αναγκαστικά στο αντιρωσικό μέτωπο η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αναλυτής.
«Κάποιοι παίζουν παιxνίδια. Τα εμβόλια είναι όλο και πιο ξεκάθαρο ότι είναι πολιτικό ζήτημα και καθόλου επιστημονικό, παρότι η καθεστωτική επιστήμη- σε πλήρη διάσταση με την Ιπποκράτεια Ιατρική-, έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο της πολιτικής, ώστε να επιβληθούν συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών» τονίζει ο κ. Κλειτσίκας.
«Το πρώτο εμπόδιο παραμένει ο λεγόμενος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, που διστάζει, βρίσκει εμπόδια, δημιουργεί αμφιβολίες, κωλυσιεργεί στην έγκρισή του» αναφέρει.
Και συμπληρώνει: «Η απάντηση για αυτές τις ενέργειες είναι στην πολιτική, την οποία καθορίζουν οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και γι' αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα μπροστά στα κέρδη. Η πολιτική κι εύκολη, σωστότερα αυτονόητη απάντηση, ή περαιτέρω διευκρινίσεις πρέπει ν' αναζητηθούν στην Ουάσινγκτον κι όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει το ρόλο διαχειριστή, διεκπεραιωτή, Γκάουλαϊτερ για τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε».
[...]
Το σενάριο εμπλοκής των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ επικαλέστηκαν το ρόλο των εργαστηρίων στο υποτιθέμενο «πρόγραμμα χημικών όπλων της Ρωσίας, το οποίο παρήγαγε την τοξίνη που χρησιμοποιήθηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι».
Ωστόσο, το 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας, συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη του Sputnik V.
«Δεν είναι απίθανο οι ΗΠΑ να αποφασίσουν να χτυπήσουν με αυτόν τον τρόπο το ρωσικό εμβόλιο» σχολιάζει ο κ. Κλειτσίκας.
[...]
Ο ρόλος του ΕΜΑ
Όπως προκύπτει από την επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το 2021 το συνολικό μπάτζετ του οργανισμού αγγίζει τα 385,9 εκατομμύρια ευρώ.
Περίπου το 86% του προϋπολογισμού του Οργανισμού προέρχεται από τέλη και χρεώσεις και 14% από τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για θέματα δημόσιας υγείας και λιγότερο από 1% από άλλες πηγές.
«Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) χρηματοδοτήθηκε κατά ποσοστό άνω του 80% από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες που πωλούν με κερδοφορία τα εμβόλια τους στην Ευρώπη και κατά το υπόλοιπο που ανέρχεται από όλους τους φορολογούμενους πολίτες» τονίζει ο κ. Κλειτσίκας.
«Οι δε δαπάνες αυτού του Οργάνου είναι πολλών εκατομμυρίων (πολυτελή γραφεία, υπαλληλικό προσωπικό με απίστευτες αμοιβές, επιστημονικό προσωπικό πολυτελείας και φυσικά παχυλούς μισθούς στους εκπροσώπους των κρατών μελών. Αποτελεί ουτοπία να πιστεύουμε πως ένας Οργανισμός που ελέγχουν οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες θα επιτρέψει, ή δεν θα αποτρέψει το Ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Ειδικά σήμερα που η δύση έχει επιβάλει κυρώσεις κι εμπάργκο στη Ρωσία κι ο αντικομμουνισμός της περιόδου του "ψυχρού πολέμου", έχει αντικατασταθεί από την αντί-Ρωσική υστερία. Τη θέση του "κομμουνιστικού παραπετάσματος", πήρε για τη Δύση ο Πούτιν που σε καμία εμφάνισή του δεν φοράει τη μάσκα "προστασίας" που επέβαλαν στη Δύση» προσθέτει.
[...]
 

Υστερόγραφο:
Στις μέρες, μήνες που βιώνουμε μια "παραφροσύνη" -ή ένα συντεταγμένο σχέδιο-, όπου η πολιτική εκχωρεί δικαίωμα ασυλίας κι ακαταδίωκτο στους "ειδικούς επιστήμονες" [αλήθεια, σύμφωνα με το αστικό Σύνταγμα όλοι οι πολίτες δεν ίσοι και πόσο μάλλον όσοι ασκούν "λειτούργημα" υπόχρεοι σε δημόσια κριτική και δικαστική λογοδοσία], οι οποίοι, για παράδειγμα απλοϊκό (;), καλούν σε εμβολιασμό πολίτες σε ανοσοκαταστρολή, όταν οι ίδιες οι πολυεθνικές εμβολίων και χώρες της Ευρώπης, αλλά και οι ΗΠΑ το απαγορεύουν και κανενός "το αυτί δεν ιδρώνει"... με μια λεγόμενη "δικαιοσύνη" σε ύπνωση... Δεν θα είναι πλέον "παράξενο" και "περίεργο" να κληθεί από εισαγγελέα, ή ν' ασκηθεί δίωξη στον Πάνο Καμμένο, επειδή εμβολιάστηκε με το εμβόλιο του "παραπετάσματος Πούτιν": ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ! Εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο ο Πάνος Καμμένος
 
Top