Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Οι χριστιανοί είναι η αρχή ύπαρξης της πατρίδας,
χωρίς αυτούς δεν υπάρχει η Συρία στη διαφορετικότητά της.
Οι Χριστιανοί δεν είναι... φιλοξενούμενοι στη Συρία,
ούτε αποδημητικά πουλιά.
Είναι από τις ρίζες αυτού του Έθνους και
χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε Συρία σήμερα»
Μπασάρ Αλ Άσαντ
Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
17 Σεπτέμβρη 2017
[Βλέπε, 25/12/2017, σε: Φέτος ο Χριστός σταμάτησε στην Κοιλάδα των Χριστιανών! Δεν θα γεννηθεί στην Ελλάδα]

Ο Πατριάρχης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής (με έδρα τη Δαμασκό, αφού η Αντιόχεια είναι υπό τουρκική κατοχή), μαζί με τον Μουσουλμάνο "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ"

Η τυπική και φιλοσοφική διαφοροποίηση της Ορθοδοξίας με τον παπισμό, που υπήρχε πριν από την υποταγή της εκκλησιαστικής ιεραρχίας στο Βατικανό, ήταν ο γιορτασμός του Πάσχα. Στην παράδοση του καθολικισμού η κορύφωση είναι τα πάθη, ο θρήνος η θλίψη... όπου οι Ιησουίτες απαιτούν την υποταγή του λαού. Σε πλήρη αντίθεση με την Ορθοδοξία όπου τα πάθη οδηγούν στη Λαμπρή, την κορυφαία στιγμή είναι τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, η Ανάσταση με τη μοναδική λαμπρότητα την ώρα που ο δείκτης φτάνει στις 12:00. Σήμερα με την επικράτηση του Νιχιλισμού... οι γραφές της πίστης -για όσους είναι θρησκευόμενοι Ορθόδοξοι-, μπορούν να είναι κατά το δοκούν και με ευκολία θεατρικής παράστασης υποκρισίας να έχουμε «Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω»... την μετάλλαξη σε Κυριακή.


Όμως, η καρδιά της Ορθοδοξίας δεν κτυπάει πλέον στο Φανάρι, ή την Αθήνα, αλλά εκεί που η πίστη παραμένει αναλλοίωτη, σεβαστή και μάλιστα σε μια χώρα Μουσουλμανική, με "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς", όπως χαρακτηρίζουν τα "πολιτισμένα" κτήνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου
.

Ας δούμε σήμερα, την Κυριακή των Βαΐων στη Λαοδίκεια (Λατάκια) της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη λιτανεία, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα κι ας δούμε πως ήταν σήμερα η Κυριακή των Βαΐων στην Ελλάδα του Νιχιλισμού της λεγόμενης "ιερής συνόδου" της νέας "θεραπευτικής" θρησκείας του "επιστημονισμού":

Σημ. Κι εκεί πλήττονται από τον κορωνοϊό και μάλιστα πλήττονται περισσότερο από το δολοφονικό εμπάργκο των "πολιτισμένων (ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης) -με πλήρη φονική συμμετοχή της επίσημης Ελλάδας-, αλλά η Ορθοδοξία πλάι στο λαό κρατούν Αδούλωτη κι Αδέσποτη τη Συρία! [Βλέπε, σε: Σε τι διαφέρει η "Ευρωπαϊκή Ένωση"... από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ;]

«Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε
και η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" να φέρει ειρήνη στην περιοχή,
όπως "υπόσχεται" και το όνομά της»
Επιστολή του κ. Δημήτριου Αρχοντώνη,
πρώην αξιωματικού του τουρκικού στρατού,
γνωστός ως Πατριάρχης Βαρθολομαίος,
προς τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
με την οποία του εύχεται να στεφθεί με επιτυχία
η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας
Γενάρης 2018
 
Όταν σε ένα Έθνος, μία Πατρίδα υψώνονται κι ανεμίζουν δύο σημαίες,
μία από αυτές τις δύο... είναι προορισμένη να εξαφανιστεί!
Νίκος Κλειτσίκας
 
 
Top