Γιώργος Π. Αποστολόπουλος   

Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει την αλήθεια για όσα ζούμε.
Βλέπετε τα νέα κρούσματα, τους νέους θανάτους και το ποσοστό εμβολιασμένων ενδεικτικά στις 23/04/2021 στην Ελλάδα και σε άλλες επτά μικρομεσαίες Ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αυστρία, Δανία και Αλβανία.
Η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμό θανάτων με 75 και τεράστια διαφορά από όλες τις υπόλοιπες, ακόμα και από τη Σουηδία που είχε 19 όπου όμως όλα είναι ελεύθερα…
Η Ελλάδα είναι επίσης δεύτερη σε ημερήσια κρούσματα μετά τη Σουηδία.
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι όλες οι χώρες-πλην Αλβανίας-έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό εμβολιασμένων.
Είναι συγκλονιστικό ότι το άθροισμα των θανάτων στις 23/04 όλων των υπόλοιπων χωρών που αναφέρονται στον πίνακα, είναι σχεδόν ίσο με τον συνολικό αριθμό θανάτων την ίδια ημέρα μόνο στην Ελλάδα.
Η ίδια σταθερή μακροχρόνια εικόνα αποτυπώνεται και στους αντίστοιχους πίνακες γραφικών που προέρχονται από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο John’s Hopkins.
Όπως φαίνεται σε αυτούς, όλες οι προαναφερόμενες χώρες έχουν εδώ και μήνες καθοδική πορεία στον αριθμό θανάτων πλην-μαντέψτε ποιας-της Ελλάδας…
Δείτε ωστόσο και τα ποσοστά εμβολιασμένων στις χώρες αυτές. Είναι σχεδόν τα ίδια ή και πολύ μικρότερα των δικών μας.
Από αυτό το γεγονός καταρρίπτονται τρεις Κυβερνητικοί «μύθοι». Ότι τα εμβόλια είναι ο αποκλειστικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, ότι η χώρα μας είναι πολύ «πίσω» στους εμβολιασμούς και ότι τα φάρμακα και η πρωτοβάθμια περίθαλψη πάιζουν δευτερεύοντα ρόλο.
Όσο για το Ισραήλ όπου φυσικά δεν έχει θεσπιστεί υποχρέωση εμβολιασμού και το ποσοστό τους βρίσκεται περίπου στο 56,3%, οι «φωτισμένοι» Κυβερνητικοί ξεχνούν έναν πολύ καθοριστικότερο παράγοντα: Τη θερμοκρασία που στις 19 Απριλίου έφτασε περίπου τους 33 βαθμούς.
Πλέον μπορούμε να αναγνωρίσουμε ξεκάθαρα το ψέμα του πολιτικού αφηγήματος Μητσοτάκη.
Η απόφασή του να μαντρώσει με αυταρχικό τρόπο για δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα τους Έλληνες είναι απαράδεκτη.
Δεν είναι απλά η αντιμετώπιση ενός ολόκληρου λαού ως «ελεγχόμενη αγέλη» που υποχρεούται να πληρώσει τα λάθη και τις Κυβερνητικές ανακολουθίες. Ούτε η προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος με την υβριστική «σύντμηση» της Ανάστασης.
Είναι η εξωφρενική πολιτική ανοησία που αντί να οδηγήσει την κοινωνία στην ύπαιθρο, σε ανοιχτούς χώρους και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, την ωθεί στον εγκλωβισμό της στα αστικά κέντρα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα Σούπερ Μάρκετ, στις λαϊκές αγορές και στις πλατείες.
Μας κλείνουν μέσα στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και την ίδια στιγμή ανοίγουν τις υπεραγορές των mall όπου εκεί δεν μεταδίδεται...
Για τα σπίτια τι να πει κανείς; Μόλις πριν λίγους μήνες τα Κυβερνητικά κολλεγιόπαιδα αναφέρονταν σε ενδοοικογενειακή διασπορά και μετάδοση και σήμερα εφαρμόζουν πάλι την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
Συνακόλουθα, μία μερίδα της επιστημονικής κοινότητας είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Θα μπορούσα με ευκολία να αναφερθώ στο γεγονός ότι ενώ δεν έχει καταφέρει διαχρονικά να καταλήξει ούτε καν για τις παρενέργειες απλών παυσιπόνων ή για τη χρησιμότητα της μάσκας εντούτοις δείχνει ότι εμπιστεύεται άκριτα νέες τεχνολογίες και πρακτικές.
Θα επικεντρωθώ ωστόσο στην υποταγή με ιδιαίτερη ευκολία στις επιθυμίες της Κυβερνητικής εξουσίας και τελικά στην καταστροφική πολιτική διαχείριση που εφαρμόζεται. Όπως θα αναφερθώ και στην αποδοχή της προκλητικής απαλλαγής τους από κάθε ευθύνη-πλην φωτεινών εξαιρέσεων-μαζί με πολιτικά στελέχη, με τρόπο μάλιστα που υπονομεύει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, δηλαδή τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Τι φοβάται αλήθεια ο «αρχιερέας» των μέτρων και προσφέρει νομική ασυλία; Τις καταστροφικές αποφάσεις του; Τις αντιδράσεις στην Κινέζικου τύπου δικτατορία που επιβάλλει σταδιακά; Τυχόν παρενέργειες των εμβολίων; Την ελληνική δικαιοσύνη που η απόφαση αυτή την υποτιμά και την ευτελίζει ή κάτι άλλο πιο σκοτεινό που δεν γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή;
Αλλά βέβαια, όλοι οι υπόλοιποι που δεν ανήκουμε σε οικογένειες και ελίτ, οφείλουμε να αποδεχόμαστε το δικαστικό σύστημα ενώ κάποιοι «άλλοι» έχουν τη δυνατότητα να μην καλούνται ούτε καν ως μάρτυρες.
Το «δόγμα Μητσοτάκη» δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην ιστορία. Έχει εφαρμοστεί ξανά στις «μπανανίες» της Νοτίου Αμερικής, στα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα και στις σκληρότερες «σοβιετικού τύπου» χώρες.
Όλα φαίνεται όμως ότι είναι χρήμα. Οι Έλληνες κλείνονται μέσα για να εξυπηρετηθεί το μεγάλο «σχέδιο-φούσκα» της τουριστικής μονοκαλλιέργειας. Εξαΰλωση των μικρομεσαίων, εξαναγκασμοί σε εμβολιασμούς, περικοπές μισθών και απολύσεις έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μία γενιά εξαρτημένων και «απολυμασμένων»σερβιτόρων, πολλά καζίνο εκτόνωσης και γκέτο.
Όσοι απεργάζονται αυτούς του σχεδιασμούς ωστόσο παραβλέπουν τον επιβεβαιωμένο κανόνα ότι οι εμπνευστές τους καταλήγουν στον Καιάδα της ιστορίας.

 
Top