Αποτέλεσε μία από τις πιο καλτ φιγούρες των 90ς και απέκτησε δημοσιότητα ξανά με τον ερχομό των social media. Ο λόγος φυσικά για τον «κύριο Αυγολέμονο», κατά κόσμον κύριο Κώστα, ο οποίος έγινε διάσημος μέσα από την εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου όταν σχολίαζε τον εθισμό στον ιππόδρομο.

Η εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου ήταν πολύ μπροστά για τα δεδομένα της εποχής της. Ο γνωστός παρουσιαστής έβγαινε στους δρόμους, μιλούσε με απλούς και λαϊκούς ανθρώπους και τους έβγαζε στην τηλεόραση χωρίς μοντάζ να λένε την αλήθεια τους, πολλές φορές βγάζοντας σπαρταριστές ατάκες για τα λεγόμενά τους.

Το 1994 ο Φερεντίνος βρέθηκε στον ιππόδρομο στο Δέλτα του Φαλήρου (εκεί που πλέον βρίσκεται το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος») και μίλησε με τις μορφές που σύχναζαν εκεί. Άνθρωποι που είχαν παίξει και είχαν χάσει ολόκληρες περιουσίες στις κούρσες και στα άλογα.


Ο ιππόδρομος είναι για αρχόντους και πρίγκιπες
Τότε, είχε ξεχωρίσει η μορφή ενός μουσάτου κύριου με χαρακτηριστική φωνή, ο οποίος είχε διαφωνήσει με τους προλαλήσαντές τους.

Ο εν λόγω κύριος είχε μοιραστεί στην κάμερα του Φερεντίνου το απαύγασμα της σοφίας του με ατάκες, όπως «τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιώνται, κορόιδα εδώ μέσα».

Άλλες μυθικές ατάκες ήταν το «στον ελληνικό ιππόδρομο μπορεί να τρέχουν 10 άλογα και μία αγελάδα και να κερδίσει η αγελάδα» και φυσικά: «ο ιππόδρομος είναι για αρχόντους και για πρίγκιπες, τι να μας πει ο κύριος Αυγολέμονος», από όπου πήρε το παρατσούκλι του.

Με τον ερχομό του διαδικτύου και των social media, κάποιος ξέθαψε το διαμαντάκι αυτό από το χρονοντούλαπο του παρελθόντος και πλέον λίγοι είναι οι νέοι που δεν ξέρουν τον θρυλικό κύριο Αυγολέμονο.

Τι κάνει σήμερα ο κύριος Αυγολέμονος
Ο κύριος Κώστας ζει και βασιλεύει. Με τη χαρακτηριστική φωνή… αλυσοπρίονο, μοιράζεται τη σοφία που έχει μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια σε ένα συνοικιακό καφενείο της Αθήνας.
Πριν μερικές μέρες, ένα 40λεπτο βίντεο με τον κύριο Αυγολέμονο έκανε την εμφάνισή του στο YouTube. Εκεί, ο κύριος Αυγολέμονος μοιράζεται τις εμπειρίες και τη φιλοσοφία της ζωής του.

Αξίζει να το δείτε:
 
Top