Σε μια σκοτεινή υπόθεση στην Κρήτη με εντολή του εισαγγελέα θα διερευνηθεί η υπόθεση 68 θανάτων ηλικιωμένων, μέσα σε 1 χρόνο, που όλοι φιλοξενούνταν στην ίδια δομή και έφυγαν από την ζωή από την ίδια αιτία θανάτου…

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ιδιωτικός οίκος ευγηρίας στα Χανιά μετά από καταγγελίες για θανάτους ηλικιωμένων και ελλιπή φροντίδα.

Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της, ενώ διέμενε στη συγκεκριμένη δομή στα Χανιά. Η εκταφή έγινε παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχαμε 68 θανάτους μέσα σε 12 μήνες, αριθμός θανάτων πενταπλάσιος από αυτόν που συνηθίζουμε να έχουμε σε γηροκομεία.

Χθες πρωί οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή μιας σορού ηλικιωμένης γυναίκας που απεβίωσε πριν από 11 μήνες για να εξακριβώσουν τα αίτια θανάτου. Αυτό που θα διερευνήσουν είναι αν υπάρχουν κατάγματα στα οστά.

Ο Εισαγγελέας ζητά από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δομή από 1/1/20 ως 23/3/21 με τις ιατρικές γνωματεύσεις που τις συνοδεύουν.

Σε όλες αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς και φέρουν όλες την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

 
Top