Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης γνωστοποίησε ότι ελήφθησαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του.

Η σχετική ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοϊδη αναφέρει τα εξής:
«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανάρτησή του ο κ. Βαξεβάνης δημοσιοποίησε πληροφορίες – καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης είχε σχεδιάσει «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε πληροφοριοδότης.

Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του είχε παραθέσει δύο γεγονότα που προηγήθηκαν: το πρώτο είναι η επίθεση με καλάσνικοφ στη σκοπιά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο η προσπάθεια ενός ατόμου να παραβιάσει τα γραφεία της εφημερίδας «Documento».

Αναφέρεται ακόμα στην ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τους επιβάτες μοτοσικλέτας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Βόρεια Προάστια και εκτιμά ότι και αυτό το συμβάν σχετίζεται με τα παραπάνω.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάντως, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα καταγγελλόμενα του δημοσιογράφου για την υπόθεση Φουρθιώτη.

Σημειώνεται ότι οι δράστες της συμπλοκής είχαν πετάξει στο σημείο ένα σακίδιο το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και, κατά πληροφορίες, από την εξερεύνηση προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.


 
Top