Η κακοκαιρία εξπρές ήδη χτυπάει τη χώρα, με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στη Θεσσαλία, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις «σφυροκοπούν» το Πήλιο. Μεγάλη ποσότητα νερού πέφτει  σε όλο το βουνό των Κενταύρων, πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά της Μαγνησίας. Ισχυρή καταιγίδα χτυπά όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Δείτε εικόνα από το Πήλιο:


Πλημμυρικά φαινόμενα τώρα στην πόλη της Καρδίτσας.
Οι Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση ενώ νωρίτερα εστάλη 112. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Η ΕΜΥ επικαιροποιεί ανά τακτά διαστήματα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, ενώ ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στις περιοχές που ενδέχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας να καταγραφούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Tο κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, είναι συνηθισμένο για την Ελλάδα, θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες.
Τις επόμενες ώρες η μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να στραφεί σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, στη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες και νότια τμήματα της Χαλκιδικής.
Εκεί αναμένεται μεγάλος όγκος νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν αποκλείεται να καταγραφούν και κάποια μικρο-πλημμυρικά επεισόδια, τα οποία βεβαίως δεν θα έχουν σχέση με τα όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.
Προς τις πρωινές ώρες αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα μετακινηθεί πιο ανατολικά για να επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Προσοχή σε έξι περιοχές
Σήμερα και από νωρίς το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας
(κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια
(κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχέςΑνατολική Θεσσαλία
Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
Νότια Πιερία
Βόρεια Εύβοια
Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

«Είμαστεόλοι εδώ μαζί σε επαγρύπνηση»
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως δεν είναι της τάξης των φαινομένων που αντιμετωπίσαμε τις προηγούμενους μήνες. Όμως είναι σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο» δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος το σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα.
Ο κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων είπε ότι έχει ζητήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε διασπορά όλη την νύχτα και να υπάρχει παρακολούθηση ανά περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο.
«Η επαγρύπνηση πρέπει να είναι παντού. Όπως διαβάσατε και στο 112,καλό θα ήταν γι αυτές τις βραδινές ώρες που οι μετεωρολόγοι λένε ότι το φαινόμενο θα είναι σε πιο μεγάλη ένταση, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας» είπε παράλληλα ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό ότι εργαζόμαστε στο κομμάτι της πρόληψης όλοι μαζί. Είναι σημαντικό ότι εργαζόμαστε και λειτουργούμε για το κομμάτι της πρόληψης όλοι μαζί. Είναι μια προσπάθεια που αφορά τους πάντες σε ένα οργανωμένο σύστημα το οποίο οφείλει σιγά σιγά να δει και τους αυτοματισμούς του και να λειτουργεί οργανωμένα και δομημένα».
 
Top