Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) ασχολήθηκε με ένα θέμα μη καθαρά Ιατρικό, όπως ήταν η  Ημερίδα με τίτλο "Ιατρικό σφάλμα - Δίκη ή Συμβιβασμός" που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία  Θεσσαλονίκης το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς στην Αθήνα. Το θέμα της Ημερίδας  προέκυψε από δύο λόγους: 

Ο 1ος αφορά στην προσωπική ευαισθησία από την εμπλοκή της Προέδρου της ΕΕΜ Καθ. Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα  επί μία  δεκαετία ως Πραγματογνώμονα στα Δικαστήρια των Αθηνών,  και 

Ο 2ος σχετίζεται με τη συμμετοχή της Προέδρου της ΕΕΜ στην  9η Ημερίδα της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείες της Θεσσαλονίκης με το ίδιο θέμα, που οργάνωσε ο Καθ. Μ/Γ στη Θεσ/νίκη κ. Ιωάννης Καλογιαννίδης και που το  παρακολούθησε η Πρόεδρος της ΕΕΜ  τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.  

Στην παρούσα εκδήλωση των Αθηνών συμμετείχαν έγκριτοι Νομικοί και Εισαγγελείς που έδωσαν τα φώτα τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα, για το οποίο οι Ιατροί δεν είναι ενημερωμένοι, ούτε για τα δικαιώματά τους, ούτε για το πώς μπορούν να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει μ' ένα πιο εποικοδομητικό τρόπο. Επειδή η "Δίκη" δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση,  ενώ ο "Συμβιβασμός" είναι, αφού  αποφεύγονται οι χρονοβόρες δικαστικές ταλαιπωρίες καθώς και η έκθεση προσώπων σε θέματα διαχείρισης υποθέσεων Ιατρικής Αμέλειας. 

Οι συμμετέχοντες στο Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας έγκριτοι νομικοί, ασφαλιστικοί Σύμβουλοι  και έμπειροι Ιατροί, καλύψαν το κρίσιμο αυτό θέμα με  πανοραμική προσέγγιση,  σχολιασμό και  ερωτήσεις.  

Χαιρετισμό στην έναρξη της  Ημερίδα απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης και στην Ημερίδα τον εκπροσώπισε ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  κ. Γεώργιος Κασσάρας.  

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η “Αδελφοποίηση” την δύο ανωτέρω Επιστημονικών Εταιρειών με την ανταλλαγή των αντιστοιχών αναμνηστικών πλακετών.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία ELPEN 






 
Top