Με βαριές κουβέντες κατά του Παύλου Πολάκη, αντέδρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση του πρώτου, στη οποία σχολίαζε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναλαμβάνει θέση στον ΟΗΕ με στήριξη της κυβέρνησης.

«Μεγαλύτερη σαχλαμάρα από αυτή δεν έχει γράψει ο @pavpol2222 Τί ισχυρίζεται δηλ; ότι ο @gkatr ήταν σε συνεννόηση, έναντι ανταλλάγματος, με την ΝΔ και με μένα σε εκείνη την εκπομπή στο @blueskytvgr με τον @XenakisSotiris για να χάσει ο @syriza_gr τις Εκλογές. Αυτό το γελοίο υποκείμενο, που λέει κάτι τόσο βαρύ για τον πρώην Υπουργό και «σύντροφο» του και τον θεωρεί έναν παραδόπιστο προδότη, είναι που μας καταγγέλει εδώ και τόσα χρόνια για κάθε είδους «σκάνδαλο»…για να καταλάβετε την γενική ποιότητα των καταγγελιών του! Ντροπή πραγματική. Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος είναι ιδεολογικός και πολιτικός μου αντίπαλος αλλά πάντοτε αξιοπρεπής και κύριος! Δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο σε αυτή την χυδαιότητα. Να τον χαίρονται στον Σύριζα!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ.
Η επίθεση όμως δεν τελείωσε εκεί. Μιλώντας στο Action24, ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε μετά από σχετική ερώτηση, «ο Πολάκης είναι ένα γελοίο υποκείμενο και δεν είχα ποτέ αμφιβολία γι’αυτό. Λέει ο άνθρωπος ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ένας αργυρώνητος προδότης ο οποίος για να πάρει αυτή την άμισθη θέση στον ΟΗΕ πούλησε τις εκλογές επίτηδες εναντίον του Τσίπρα».
Και συνέχισε: «Και όχι μόνο ο Κατρούγκαλος, ταυτόχρονα αργυρώνητος προδότης ήταν και ο Λιάκος και ο Χουλιαράκης. Δηλαδή η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν γεμάτη προδότες. Όλοι αυτοί κατά Πολάκη που είναι δεξί χέρι του Κασσελάκη αργυρώνητοι προδότες. Και θέλετε να κάνουμε πολιτική στην Ελλάδα και αυτός λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα. Είναι σιχαμένος, σίχαμα, ου! Δεν φταίει κανένας άλλος, ο Τσίπρας φταίει και βρωμίζει την πολιτική ζωή όλης της Ελλάδας. Βαρέθηκα την τοξικότητα και την χυδαιότητα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Βηματοδότης  υποστήριζε πως η εκλογή στη θέση αυτή, η οποία αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες στελεχώνονται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης (Ανεξάρτητοι Εμπειρογνώμονες και Ειδικοί Εισηγητές) μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής, έγινε με την στήριξη της κυβέρνησης.
Το έργο τους, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, είναι να διερευνούν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, να προβαίνουν σε επιτόπιες επισκέψεις στις χώρες που επιλέγουν, να συντάσσουν εκθέσεις και γενικά να συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα και τα άλλα όργανα του ΟΗΕ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε σε συγκεκριμένη θεματική (π.χ. Δικαίωμα στο περιβάλλον, Ελευθερία των συγκεντρώσεων) ή με επικέντρωση σε μία χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η Παλαιστίνη ή το Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε προκαλέσει αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογες του Μαΐου του 2023, που τελικά οδήγησε και στην αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, όταν υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκλου για τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που θεωρήθηκε ως «δώρο» στη ΝΔ.
 
Top