Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εις βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έλενας Ακρίτας. Μάλιστα, η είδηση έγινε γνωστή μέσω σχετικής ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Με δική του ανάρτηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό της συζύγου του. «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ», σημειώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», υποστηρίζοντας πως «η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα». Σε κάθε περίπτωση, ζητά να αφήσουν «επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Καυστικό –και με αναφορά στο έγκλημα των Τεμπών– ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού και τη στήριξη του στη σύντροφό του.
«Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης Πρωθυπουργός», σχολιάζει καυστικά ο Στ. Κασσελάκης, με σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
 
► Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της η βουλευτής Έλενα Ακρίτα απάντησε στην ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι θα ζητήσει την άρση της ασυλίας και ότι «ανυπομονεί να βρεθεί» με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για «να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι».
 
Top