Τα βέλη του Αντώνη Σαμαρά κατά του Μαξίμου για τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική και τον αγροτικό τομέα, έχουν προκαλέσει ισχυρούς πονοκεφάλους στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε εκδήλωση νωρίτερα, είπε ότι παρατηρεί «περίεργα πράγματα εσχάτως», διαμηνύοντας ότι μιλάει…κομψά. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για «επαγγελματίες κατευναστές στην Αθήνα που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο».

Επιπλέον, «κάρφωσε» και την διαχρονική του αντίπαλο Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι τα όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.


Σε άλλη εκδήλωση με αγροτικό περιεχόμενο, λοξοκοιτώντας προς το  δεξιό ακροατήριο, ισχυρίστηκε ότι κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία, από την οποία το 2023 εισήχθησαν 51 χιλ. τόνοι φρούτα και λαχανικά. Ζήτησε δε, σε αυτό το πλαίσιο, την εκπόνηση άμεσου σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος μείωσης της εγχώριας παραγωγής.. Λίγες ώρες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του προς πολίτες στη Δροσιά Αττικής, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του διεκδίκησε από την Ευρώπη πολιτικές οι οποίες ωφέλησαν, προγράμματα του αγροτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι, στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς – κ.κ. Καραμανλή – Σαμαρά – δίπλα του, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχει αρχηγός της Ν.Δ., που δεν θέλει το καλό της παράταξης. Η απάντηση αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατέδειξε την ψυχρότητα των σχέσεων του κ. Μητσοτάκη, με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Το «μέτωπο Σαμαρά» για το Μέγαρο Μαξίμου συντηρείται εδώ κι πολλούς μήνες, με τον πρώην πρωθυπουργό να βάλλει συχνά-πυκνά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόσο με φόντο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όσο και την τροπολογία για τους μετανάστες.

Μάλιστα, ο Μεσσήνιος πολιτικός αποκρούει σταθερά όλα τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιμένει στην παγερή αποστασιοποίηση. Η στάση του, όπως λένε οι συνομιλητές του, εκπορεύεται από τη βαθιά πεποίθησή του πως η ΝΔ προχωρά σε «λάθος δρόμο», έχει εγκαταλείψει ταυτοτικές και ιδρυτικές αξίες της συντηρητικής παράταξης και μεταλλάσσεται σε ένα «κεντρώο συνονθύλευμα».
 
Top