Την ώρα που ο 39χρονος στυγερός δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, νοσηλεύεται φρουρούμενος και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε βρισκόμενος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, στο φως ήρθαν οι γνωματεύσεις των δύο ψυχιάτρων που τον εξέτασαν, οι οποίοι και έκριναν πως δεν χρίζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο, παρά μπορεί να προφυλακιστεί κανονικά και με το νόμο.

Ειδικότερα ο πρώτος από τους δύο ψυχιάτρους, από τους οποίος εξετάστηκε ο 39χρονος, μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στη γνωμάτευσή του αναφέρει αρχικά τα εξής: «Ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά, δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές». Κατόπιν κάνει λόγο για «επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό», ενώ επισημαίνει ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το νοσοκομείο Δαφνί και καταλήγει αναφέροντας ότι «δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Από την πλευρά του, ο δεύτερος ψυχίατρος αναφέρει πως δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό, τονίζοντας πως ο 39χρονος αποτελεί χειριστικό άτομο. «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό», σημειώνεται στη γνωμάτευση και επισημαίνεται η διαπίστωση «παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών», ενώ συστήνεται η «συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Μετά την προφυλάκισή του, ο δράστης είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν με αυξημένα μέτρα επιτήρησης. Κάθε 20 λεπτά και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του, ενώ ο ίδιος απαγορευόταν να έχει επαφή με άλλο κρατούμενο εκτός χώρου. Ωστόσο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο 39χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει με μια αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε -λόγω του αυτοτραυματισμού του- στο κεφάλι, την οποία και είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας.

Κατά τον έλεγχο που έγινε από σωφρονιστικό υπάλληλο στις 00:25, ο επίδοξος αυτόχειρας εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση καθιστός δίπλα στο ντους, καθώς, ως φαίνεται, κατά τη διάρκεια της απόπειρας αυτοκτονίας έπαθε ανακοπή. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου και τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ, για να ανακτήσει τον σφυγμό του. Ωστόσο, κατόπιν κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί στο «Αττικόν», όπου παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ.

Οι «Αδιάφθοροι» ανέλαβαν την έρευνα για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς

Οι «Αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας ανέλαβαν και επίσημα, σύμφωνα με το Open, τις έρευνες για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο η 28χρονη Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μια ακόμη δολοφονία γυναίκας στη χώρα μας, την ώρα που εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, σήμερα Κυριακή κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας ο φίλος της 28χρονης, ο οποίος ήταν μαζί της τη στιγμή της τραγωδίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο φίλος του νέου θύματος έμφυλης βίας απάντησε, μεταξύ άλλων, και σε σωρεία ερωτήσεων αναφορικά με τον -υπόδικο- φρουρό του αστυνομικού τμήματος.

Παράλληλα, οι «Αδιάφθοροι» πήραν στα χέρια τους έγγραφα από την Άμεση Δράση, υλικό από κάμερες ασφαλείας, καθηκοντολόγια και διαταγές της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διευκρινίσουν τον ρόλο του κάθε αξιωματικού το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στους Αγίους Αναργύρους. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας θα ζητήσει να εξετάσει εάν έχει τελεστεί από τους αστυνομικούς το αδίκημα της παράλειψης που έφτασε σε κίνδυνο ζωής, πέρα από το αδίκημα της παράλειψης καθήκοντος.
 
Top