Νέα άνοδο ποσοστών εμφανίζουν τα κόμματα ενόψει ευρωεκλογών, όπως καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%.

Άνοδο εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει επίσης τέσσερις μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο Στέφανος Κασσελάκης τρεις. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική δημοσκοπική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%.

Σε ό,τι αφορά στην τέταρτη θέση, η Metron Analysis δείχνει το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό αλλά μπροστά από την Ελληνική Λύση που εμφανίζει απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδων στην συγκεκριμένη μέτρηση. Πλην της Νίκης και των Σπαρτιατών, όλα τα κόμματα της δεξιάς πέραν της ΝΔ καταγράφουν απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 1,4%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου ανέβηκαν στο 1,6% από το 0,8% τον Μάρτιο.

Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στην δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Βελόπουλο. Παράλληλα, ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – φτάνει πλέον το 66% από 61% τον Μάρτιο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια
Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ενώ οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές – οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά – και παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
 
Top