"Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας"

Δελτίο τύπου

«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει
παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του...»
Γιάννης Ρίτσος...
Στα βιβλία της ιστορίας, μια μέρα, οι λέξεις «κυνισμός, μισανθρωπία» θα είναι η πιο κατάλληλες για να περιγράψουν το κύριο χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της υποταγμένης στα κελεύσματα των ΗΠΑ, της "Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Μόλις χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Νεντ Πράις, έστειλε μήνυμα στον Λαό της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου: "Όσο ο Μπασάρ Αλ Άσαντ βρίσκεται στη Συρία, μπορεί κάλλιστα να πεθάνει από την πείνα, ή κάτω από ερείπια, παρά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Συρία".

Για τα συμπεράσματα και τις απαντήσεις στα ερωτηματικά, όπως "Γιατί κανένας ηγέτης των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έστειλε ένα τηλεγράφημα, έστω υποκριτικής αλληλεγγύης στη νόμιμη, δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Συρίας, μέλους του ΟΗΕ, για το φονικό σεισμό;", "Γιατί η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία διαδίδει πως δεν στέλνουν βοήθεια στη Συρία, λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου;", προτείνουμε τον "διάλογο" μεταξύ Πράις και δημοσιογράφου που ήταν παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: Department Press Briefing – February 6, 2023 - Ned Price, Department Spokesperson
Για τη στάση του ελληνόφωνου πολιτικού συστήματος, σε υπαλληλική σχέση με τις ΗΠΑ, προτείνουμε τη διαχρονική δουλική στάση όλων των κυβερνήσεων, εδώ: Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία...
Για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το ποιος είναι ο πραγματικός κυβερνήτης της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσημα το λιμάνι της Τρίπολης, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Βηρυτού στον Λίβανο απαλλάσσονται από όλους τους φόρους και τις πληρωμές για την παράδοση οποιασδήποτε βοήθειας στη Συρία, με απόφαση του υπουργού Έργων του Λιβάνου.
Επιπλέον, η Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών του Λιβάνου ανακοίνωσε:
«Εκ μέρους όλων των Συνδικάτων και των Εργαζομένων τους στους τομείς της Αεροπλοϊας, των μεταφορών και των αεροπορικών φορτίων, προσφερόμαστε εθελοντικά για να διευκολύνουμε το έργο βοήθειας απευθείας στη Συρία μέσω του αεροδρομίου της Βηρυτού, 24 ώρες το 24ωρο»
Για τη βοήθεια προς τον μαρτυρικό λαό της Συρίας, θεωρούμε πως η αξιόπιστη αλληλεγγύη μπορεί να εκφραστεί από το ΠΑΜΕ

Ο σύντροφος Γιώργος Μαυρίκος (ΠΑΜΕ), πάντα δίπλα στους αγώνες του Συριακού λαού, γνώστης της Συρίας και των συνδικαλιστικών της οργανώσεων, αποτελεί την πιο αξιόπιστη πρόταση για να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Συριακό λαό και φυσικά να μην μετατραπεί η βοήθεια στη Συρία "πολιτικό" κι "οικονομικό" εμπόριο.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, στο Συνέδριο της Δαμασκού (Σεπτέμβρης 2017), με θέμα την "Αλληλεγγύη με το λαό της Συρίας και τους εργαζόμενους, εναντίον της τρομοκρατίας, του εμπάργκο και τις πολιτικές της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, εκφράζει τον Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό: ομιλία-τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρίκου

«Πες μου, θείε, ο αδερφός μου κι εγώ κάνουμε ό,τι θέλεις»
Μια μικρή Συριοπούλα δέχεται τους διασώστες κάτω από τα ερείπια, προστατεύοντας το κεφάλι του αδερφού της με ένα χαμόγελο...

Και διασώστες με βοήθεια έστειλαν, από τις πρώτες ώρες μετά τον φονικό σεισμό, οι χώρες του Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό: Ρωσία, Ιράν, Κίνα, αραβικές χώρες, Βενεζουέλα, Κούβα κ.α.π. 

Αθήνα 7 Φλεβάρη 2023

 Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
 
Top