Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Στη φωτογραφία. ο μέχρι απόψε ηγέτης της ιταλικής αριστεράς,
ο Ενρίκο Λέττα, την εποχή που θήτευε στη δεξιά (Χριστιανική Δημοκρατία)...

«Τα δημοκρατικά κόμματα θα έπρεπε να υπηρετούν την υπόδειξη άξιων πολιτικών
και να τους κάνουν να θριαμβεύουν στον πολιτικό ανταγωνισμό.
Στην πραγματικότητα, σήμερα οι κυβερνητικοί πολιτικοί επιβάλλονται από τις τράπεζες,
από τις μεγάλες εφημερίδες, από τις ενώσεις βιομηχάνων
και τα κόμματα έχουν αποσυντεθεί σε ένα πλήθος από
προσωπικές κλίκες στην υπηρεσία των οικονομικών εξουσιών»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 9 Οκτώβρη 1920
Antonio Gramsci... ο εφιάλτης της Νατοϊκής αριστεράς!

«Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε πολλοί.
Τριάντα χιλιάδες μέλη του Ρωσικού ΚΚ ήταν αρκετά
για να οδηγήσουν την επανάσταση στη νίκη,
επειδή αυτό το κόμμα ήταν ομοιογενές, ήξερε τι ήθελε
»
Αντόνιο Γκράμσι,
εφημερίδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας "L'Avanti", 27 Νοέμβρη 1920

Οι σκέψεις του Αντόνιο Γκράμσι, που γράφτηκαν πριν από 103 χρόνια, είναι εξαιρετικά επίκαιρες σήμερα... όσο ποτέ άλλοτε!
Ενδεικτικά, ορισμένα σχετικά για όσους αρέσκονται ν' αναζητούν:
25 Φλεβάρη 2023 Ιταλική "αριστερά"... Ανεξαρτήτως νέου "ηγέτη", θα παραμείνει Νατοϊκή κι υπέρ του κοκαϊνομανή ΟυκροΝαζί

28 Νοέμβρη 2021 Το παράδοξο της "άμεσης εκλογής" αρχηγού κόμματος από το λαό κι όχι από το κόμμα του... κατασκευάστηκε στα "εργαστήρια" πέραν του Ατλαντικού!

10 Δεκέμβρη 2013 Habemus Klone! To πρώην K.K.I. απέκτησε νεοφιλελεύθερο ηγέτη...

Ποιος είναι ο Ενρίκο Λέττα, ο ηγέτης της ιταλικής αριστεράς που σήμερα παραδίδει το κόμμα της ιταλικής αριστεράς σε μια νέα ηγεσία;

Τυπικό δείγμα δεξιού (Χριστιανοδημοκράτης), "ειδικός" στο παιχνίδι "τριών καρτών": επαγγελματίας εκσυγχρονιστής , μυστικιστής χειριστικός του πλήθους, μεγάλος παραμυθατζής...
Ο Letta γεννήθηκε στην Πίζα στις 20 Αυγούστου 1966.
Πρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Χριστιανοδημοκρατών από το 1991 έως το 1995.
Το 1996 ξεκίνησε την πρώτη του πολιτική καριέρα ως Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής για το Ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών.
Αναπληρωτής Γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος Ιταλίας (διετία 97-98), ενός δεξιού κόμματος που γεννήθηκε από τα συντρίμμια της Χριστιανοδημοκρατίας.
Το 1998, ένας από τους νεότερους υπουργούς στην ιστορία της Ιταλίας: Υπουργός Κοινοτικών Πολιτικών και έπειτα Υπουργός Βιομηχανίας για τη διετία 1999-2001, πάντα με τη δεξιά.
Το 1994 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1994 με το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.
Το 2006, κατά τη διάρκεια της "αριστερής" κυβέρνησης Πρόντι, ως "τεχνοκράτης" παντός καιρού διορίζεται Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Πρόντι, ακολουθεί ότι επακριβώς συμβαίνει στις λεγόμενες "σύγχρονες δημοκρατίες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξακολουθεί να ασχολείται με το οικονομικό ζήτημα στην Τριμερή Επιτροπή (The Trilateral Commission), με αρμοδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του "οργανισμούς", μαζί με τον δικό μας Παπαδήμο.  Μέλος της Τριμερούς Επιτροπής, ενός μασονικού ισχυρού οργάνου παγκόσμιας διακυβέρνησης, που ιδρύθηκε από τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχει ως καθήκον να "ρυθμίζει και να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία".
Το 2012, η επιβράβευση για το έργο του υπέρ του €uro: προσκλήθηκε στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Κατόπιν, στην Ιδρυτική Επιτροπή του Aspen Institute, μιας οργάνωσης του ομίλου Rockefeller, που στοχεύει να «ενθαρρύνει τους φωτισμένους ηγέτες, στις διαχρονικές ιδέες και αξίες».
 
Ο ηγέτης της ιταλικής αριστεράς Λέτα (πρώην στέλεχος της ιταλικής δεξιάς) κι η ηγέτης της δεξιάς Μελόνι (πρώην ακροδεξιό στέλεχος κόμματος και κατόπιν υπουργός της παραδοσιακής δεξιάς)... είναι "αδελφοί", μέλη της γνωστής στοάς Aspen Institute... βλέπε περισσότερα, σε: 2 Οκτώβρη 2022 Ιταλία... Άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη... Η απάντηση της αριστεράς, ή νέο αφήγημα του ίδιου Νατοϊκού συστήματος;

Το 2007 ήταν μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης του Δημοκρατικού Κόμματος της αριστεράς, την μετεξέλιξη του πρώην Κομουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, όπου αναδεικνύεται σε Αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος της ιταλικής αριστεράς.
Εν ολίγοις, ο Enrico Letta δεν είναι αυτό που φαίνεται, ή επικαλείται. Αντιθέτως, είναι εξέχων πολιτικός των παρασκηνίων. Το «τέλειο χάλι» της αποικίας των ΗΠΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση).
Ένας ισχυρός πολιτικός για όλες τις εποχές, παντός καιρού θα λέγαμε. "Τεχνοκράτης", με όλη τη σημασία που απέδωσε στον όρο ο Ανδρέας Παπανδρέου:
«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση,
δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή.
Είναι πληρωμένο χέρι.
Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία,
πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά.
Λοιπόν "τεχνοκράτης" δεν είναι ουδέτερη λέξη.
»
Aνδρέας Παπανδρέου

Το "ελληνικό άρωμα" του Ενρίκο Λέττα...
 
Ο ηγέτης της ιταλικής αριστεράς, όπως κι ο ηγέτης της ελληνικής αριστεράς το Σεπτέμβρη του 2014, ώστε να αναδειχθεί πρωθυπουργός το Φλεβάρη του 2015 (το αριστεράς τρόπος του λέγειν), συμμετέχουν μαζί κι η "ακροδεξιά" Μελόνι, που έγινε προσφάτως πρωθυπουργός... στο Ίδρυμα Ambrosetti, γνωστό ως Κόμο, όπου οι τραπεζίτες επιλέγουν τους πρωθυπουργούς των χωρών αποικιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Ο Ενρίκο Λέττα είναι ο μέντορας του ηγέτη της ελληνόφωνης "αριστεράς". Είναι αυτός, που με τη συνεισφορά του Βαρουφάκη, εισήγαγαν τον Τσίπρα στο "σαλόνι" του Κόμο...

Ο ηγέτης της ιταλικής αριστεράς δεν εγκατέλειψε ποτέ τον ηγέτη της ελληνικής αριστεράς και φυσικά θα είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει τις "υπηρεσίες" του:

* 21 Σεπτέμβρη 2015 Ενρίκο Λέττα: "Δεν νίκησε ο Συριζα, νίκησε ο Τσίπρας. Τώρα η Ευρώπη δεν κάνει λάθη" (Enrico Letta: "Non ha vinto Syriza, ha vinto Tsipras. Ora l'Europa non faccia più errori")

* Ο χαιρετισμός του Ενρίκο Λέττα στο 3ο συνέδριο του Συριζα (Απρίλης 2022), τα λέει όλα:

Αναμένοντας τη διαδοχή του Λέττα στην ηγεσία της ιταλικής αριστεράς, τη μεγάλη πολιτική σημασία και τεράστια πολιτική βαρύτητα που κινητοποιεί, συγκινεί κι απασχολεί την ιταλική αριστερά, είναι η χθεσινή συγκλονιστική δήλωση της Elly Schlein: «Αν κερδίσω τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, θα βάψω τα μαλλιά μου κόκκινα, αφού πάω στον Άγιο Λουκά με τα πόδια».

Φυσικά δεν προβληματίζει κανέναν "αριστερό" (όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα με την αντιμετώπιση του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και από την όλη -χωρίς εξαιρέσεις- Νατοϊκή αριστερά), η δήλωση στήριξη της δεξιάς αντιπάλου της:

«Δημοκρατικό Κόμμα, Elly Schlein 'Σωστή η επίσκεψη της Μελόνι στο Κίεβοι, πρέπει να συνεχίσουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας'»

Υ.Γ. Να είμαστε δίκαιοι... έχει και αμερικανική υπηκοότητα η υποψήφια για την ηγεσία της ιταλικής αριστεράς...

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top