Πέθανε σε ηλικία 50 ετών, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Σε μια κατάθεση ψυχής ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του

«Το θεριό, ο καρκίνος, νικιέται και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε», είχε δηλώσει σε μια κατάθεση ψυχή. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου. Ηταν λίγες μέρες μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά όταν ο ο ίδιος αποφάσισε να κάνει γνωστή την προσωπική περιπέτεια της υγείας τους με τον καρκίνο. Τότε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα είχε πει «η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά έδειξε πολύ θάρρος απέναντι σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση υγείας που είχε, και είμαστε και άλλοι μέσα στη Βουλή που βιώνουμε αντίστοιχες καταστάσεις. Μεταξύ μας έχουμε έναν κώδικα επικοινωνίας και κατανοούμε τα προβλήματα που προκύπτουν και τον τρόπο που πρέπει να τα ξεπερνάμε».

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγονταν από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και 2019. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το 2000 εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).
 
Top